Nükleer bombaya karşı hayatta kalma

Buraya uzun uzun açıklayan bir yazı bırakıyorum, hem dediğiniz kaçma-kalma olayını hem de kalırsak öyle basit bir şekilde kalamayacağımızı, nasıl büyüklük-uzaklık hesaplayacağımızı ve daha bir sürü şeyi anlatıyor: link

Bakın ben size taktiği veriyorum, bombanın çevresindeki ilk 1KM direk kül oluyor, ilk 10KM ise kaçamaz sığınağı yoksa geberir gider. 20KM patlamadan çok etkilenir, Radyasyon bulutları en az 10KM yayılıyor zaten ilk başta. 30KM kaçabilir, belki bir ihtimal, sığınak yoksa kaçsın. 50KM nasipte varsa.
Bombadan bombaya değişken bu. Ben genel bir soru soruyorum. Patlamadan ise hayatta kaldığımızı belirtiyorum. Merak ettiğim bombanın türü, etkisi fark etmeksizin hangi hareket daha mantıklı olur"du". Yani kilometreleri bir kenara atın. Şansınız var 20-40 dakika içerisinde şehir dışına, yabani araziye çıkabilirsiniz ya da kalıp 2-3 hafta şehir içinde bir sığınakta, apartmanda vesaire kalırsınız. Bunlardan hangisi mantıklı?

Hocam zaten o sıcaklığı ve radyosunu o an ölmeyecek kadar aldıysanız, en fazla 1-2 güne ölürsünüz. Kaçmaya çalışacak gücünüzde olmayacaktır.

Bombadan bombaya değişken bu. Ben genel bir soru soruyorum. Patlamadan ise hayatta kaldığımızı belirtiyorum. Merak ettiğim bombanın türü, etkisi fark etmeksizin hangi hareket daha mantıklı olur"du". Yani kilometreleri bir kenara atın. Şansınız var 20-40 dakika içerisinde şehir dışına, yabani araziye çıkabilirsiniz ya da kalıp 2-3 hafta şehir içinde bir sığınakta, apartmanda vesaire kalırsınız. Bunlardan hangisi mantıklı?
Bombadan bombaya değişken diyorsun, ben ise hocam sana insanların görmüş olduğu (Hiroşima) tarzı bir bombadan gösterdim. Çar bombası atsaydı eğer İstanbul dediğimiz bölge uzun yıllar kullanılamazdı. Büyük bombaysa saklanmaya çalış, küçükse kaçmaya çalış.

Formül şöyle ilk bomba infilak edecek, ondan sonra patlama sesine kadar ki süreyi ölçüp o sayıyı 340 ile çarparsan bombadan kaç m uzakta olduğunu bulabilirsin.

@körbiginar Işığın süresi ölçülmez, oradaki amaç ışık göründükten sonra sesin gelmesini beklemektir. Ses ve ışık arasında geçen zamandan mesafe hesaplanır.

@imnersen En yıkıcı ama en temiz nükleer bomba deniyor Tsar/Çar için. Öyle bir bombanın patlamadan sonra radyasyon etkisi daha az olurdu.

@körbiginar ışığın süresi ölçülmez, oradaki amaç ışık göründükten sonra sesin gelmesini beklemektir. Ses ve ışık arasında geçen zamandan mesafe hesaplanır.

@imnersen en yıkıcı ama en temiz nükleer bomba deniyor Tsar/Çar için. Öyle bir bombanın patlamadan sonra radyasyon etkisi daha az olurdu.

Hocam 3.5 IQ ya sahip olduğum için kendimi düzgün ifade edemiyorum sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı