Nuh tufanı, cep telefonu ve İHA'lar

İnanışa göre o gün dünyada var olan her şey yok oldu dünyaya reset atıldı, belki de o zamana kadar gerçekten teknolojide ilerdeydiler, iletişim araçları vs vardı. Ama ancak belki diyebiliriz bu kadar kesin cep telefonuyla konuştu dersen dalga konusu olursun.

Bizim kanımızda olsa gerek ki çok boş yapıyoruz; bilime yönelmek varken her zaman boş boş konuşmayı, hangisi bizim çıkarımıza geliyorsa veya hangisini yapmak istiyorsak onu seçiyoruz. Insanlar uyumayı sever; sorgulamak zor gelir ve toplumumuzda ciddi anlamda sıkıntılar var. Bakınız bu en küçüğünden Technopat'da da var:
BilimKategori.png

Yılbaşından itibaren Bilim konu başlığı adı altında açılan toplam konu sayısı 5; Konu dışında açılan konu sayısı ise 87. Konu dışında hayatın her şeyinden konuşulduğu için normal gibi gelebilir size ancak Bilim konu başlığı adı altında bu kadar az konunun açılması ve eski konuların da yeterli ilgi görmemesi bile bizim ne halde olduğumuzu açıklayabilir niteliktedir.

İnanışa göre o gün dünyada var olan her şey yok oldu dünyaya reset atıldı, belki de o zamana kadar gerçekten teknolojide ilerdeydiler, iletişim araçları vs vardı. Ama ancak belki diyebiliriz bu kadar kesin cep telefonuyla konuştu dersen dalga konusu olursun.
Ama ya arkeoloji? Termodinamik? Mantık? Kanıt?
Yüz milyonlarca yıl yaşında fosiller günümüze kadar korunuyor ama bu "ileri" teknoloji puf oluyor.
p24.jpg

Dinazorlar devrinde dev göktaşı bütün dünyayı sıfırladı. Ama bırakın dinazor fosillerini dinazorlardan çok çok önce yaşamış canlıların fosilleri hatta göç yolları bile bulunabiliyor. Yani bu kadar arkeolog bir tane iPhone 4 16 Gb siyah yurtiçi kayıtlı cihaz bulamadılar mı? :) Arıyorlarsa hala yardımcı olmak adına bir tane görsel koyayım bari:)

316021265_tn30_0.jpg

Tamam hadi bu kıyak benden olsun kutusunu da koyuyorum daha ne yapayım:ROFL: Bilime katkı yapmadan duramıyorum:D

a6787ecc58f745443f34751badc1109c.jpg

Herkese merhaba arkadaşlar,

Bir kaç gündür internette görüyordum fakat ben tamamen espri zannediyordum. Şans eseri videosunu gördüm ve gerçekten devletin yetkili kanalı TRT'de böyle bir muhabbet olduğunu öğrendim. Nuh'un tufan sırasında oğlunu cep telefonu ile aradığını söylüyor. Sunucu bayan güvercin veya kuş göndermiştir diyor. Israrla hayır o dönemdeki teknoloji ile görüştü diyor. Gemiye İHA ile haber yolladı onunla gelecekti diyor. Neyin neye ısrarı bu tam anlamadım açıkçası. Tamam diyelim bu kadar teknoloji vardı. O zaman ne oldu da biz karanlık çağlara döndük veya cehalet dönemi yaşandı? Herkes bir anda bilime mi küstü? "Bilimine de atom fiziğine de lanet olsun" mu dediler Kadir İnanır gibi:)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Herhalde tam olarak bu yaşandı bir dönem:) :

Hz Nuh PS4 oynuyordu geçen...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı