Numaram taciz ediliyor

Muhtemelen 15 yaş panelci ergenin biri numarımı kozmetik forumlarına kayıt ediyor. Birçok site üzerinden hesap açmaya çalışıyor 15-20 tane siteden doğrulama için SMS aldım. Birçok numaradan arıyor beyin yoksunu herif. Çevremden duyduğum kadarıyla siber suçlar da bir şey yapamıyormuş. Ben bu elemanı nasıl bulabilirim çünkü benzer durum yaşadığım şehir genelinde oluyor sadece. Ulaşırsam tüm dişlerini dökerim. WhatsApp cihaz bağlamak için kod istiyor kodu emniyet kontrolünde girsem elemanın bağlamayı çalıştığı cihazdan tespit yapılamaz mı?

Emniyete baş vurun bence. Gönderdiği SMS'ler SMS bomber diye basit bir yazılım ile yapıyor. Rahatsızlık vermekten başka bir şey yapmaz. Telefonlar elinizden açmamak gelir.

Emniyet bir şey yapamıyormuş diye bir şey yok. Siber suçlar istese o çocuğu sabaha kadar bulup evinden alır. Ancak yapmaya uğraşırlarmıı bilemiyorum...

O işler çok karışık hocam. SMS Bomber, atılması için SMS gelen siteye yazılan kodla bot aracılığıyla girilip oraya telefon numarası girilir. Eğer o IP'yı program bir VDS'den vermiyorsa veya VPN kullanmıyorsa, gelen SMS'e ait firmanın internet sitesinde tutulan loglar üzerinden yapan kişi tespit edilir fakat bu suç sayılmayabilir.

Emniyet bir şey yapamıyormuş diye bir şey yok. Siber suçlar istese o çocuğu sabaha kadar bulup evinden alır. Ancak yapmaya uğraşırlarmıı bilemiyorum...

Yav dostum güldürme attıgım videoyu izle
Siber suçların dünyadan haberi yok
Siyasete girmeyelim hiç şimdi burada bu konu uzar gider
Gitsin bildirisin tabii ama hiç bir şey çıkmaz

Siber suçun adı var gerçekten, başımdan bir olay geçti. Siber suçlara en İnce detayı ile anlattım, bı halt yapamadılar...

Çevremden duyduğum kadarıyla emniyet bir şey yapamıyormuş ya da gerek duymuyorlar. 🤨

Veriler/datalar çalındığında "bilgiler çalınmadı" diyerek geçiştiren, adamakıllı koruma duvarı yapamayan devlet çalışanları var bu ülkede. Fiziksel tacizlerde bile umursamaz tavırlar sergileyen emniyetler var. Numaranızın tacizini pek umursayacaklarını sanmıyorum ama ben yine de bir şansımı denerdim. Bulup yapanın başını belaya sokmak çok zevkli olurdu.

Benimki daha vahim.Birileri nette rastgele sistelere girip iletişim bölümünden beni arayın kısmına tel nomu yazıyor.Güniçi saç ekimcisi, emlakçısı, aracı kurumu, dolandırıcısı hepsi arıyor kayıt bırakmışsınız diye.
Tabiki burda suç sms ile telefon doğrulaması yapmadan beni arayanlar...

Muhtemelen 15 yaş panelci ergenin biri numarımı kozmetik forumlarına kayıt ediyor. Birçok site üzerinden hesap açmaya çalışıyor 15-20 tane siteden doğrulama için SMS aldım. Birçok numaradan arıyor beyin yoksunu herif. Çevremden duyduğum kadarıyla siber suçlar da bir şey yapamıyormuş. Ben bu elemanı nasıl bulabilirim çünkü benzer durum yaşadığım şehir genelinde oluyor sadece. Ulaşırsam tüm dişlerini dökerim. WhatsApp cihaz bağlamak için kod istiyor kodu emniyet kontrolünde girsem elemanın bağlamayı çalıştığı cihazdan tespit yapılamaz mı?

Hocam size verebiliceğem en mantıklı tavsiye eğer cihazınız Xiaomi ise ve iş hayatınıza engel olmicaksa arama uygulumasına girin sağ üst te 3 noktadan ayarlar a girin biraz aşağıda engellenen numaralar a basın bilinmeyen numaralar ayarını açın bu rehberiniz de kayıtlı olmaya numaraların sizi aramasına ve mesaj göndermesine engel olacaktır.

Yeni konular

Geri
Yukarı