Nutuk'a iftira atılıyor

Bu mantıkla Kuran'ı da kendi kafasından buldu?

Allah böyle önemli bir şey'i bulmayı birkaç sahabeye bırakmaz bırkasada zaten onların doğrusunu seçeceğini bilir.

Sonsuz gücü çok küçümsüyorsunuz.

Yahu gerçek olayı diyorum, ezan öyle çok kutsal bir metin değil ki! Namaz vakti, müminler kalksın diyor, tabii tam çevirisi bu değil.

3-5 dinsiz olsa neyse de ülkede yüzde yirmi başka dine mensup olan ya da inançsız olsan insan var. Sırf 80 Müslüman var diye 20 kişiye hayatı zindan mi edeceğiz yani? O 80 kişi için gerekli yerlerde cami olacak ibadetlerine izin verilecek tabii ki. O 20 kişi için de ezan sesi olmayacak ki başka insanların dinleri o kişileri rahatsız etmesin. Kimse kimseyi rahatsız etmediği sürece istediğiniz ibadeti yapın gerçekten umrumuzda değil. Ama ezan gibi günde 1 saat olan bir şey tabii ki rahatsız edecek o 20 kişiyi.

Ayrıca Arapça kutsal değil zaten, Türkçeye çevrilince kutsalligi mi bozuluyor? Ezan okununca kaç kişi ne söylendiğini anlıyor Allah'ınız aşkına? Bari anlayın dini cagrinizi.

Ezan okunması hayatı zindan mı ediyor?

Ayrıca demokrasi değil mi laiklik? Oy çoğunluğu müslümansa Müslüman'ın dediği olur.

2-) ezan bir çağrıdır ve o şekilde kalmalıdır dediğim gibi manevi bir şeyi size anlatamam, şöyle düşün Atatürk'e küfür eden birisi "ifade özgürlüğü değil mi" demesi gibi birşey(Atatürk'e veya başka kimseye küfür etmem sayın moderatörler geçenki gibi yanlış anlayıp ceza vermeyiniz)

Bu mantıkla Kuran'ı da kendi kafasından buldu?

Allah böyle önemli bir şey'i bulmayı birkaç sahabeye bırakmaz bırkasada zaten onların doğrusunu seçeceğini bilir.

Sonsuz gücü çok küçümsüyorsunuz.

Yahu gerçek olayı diyorum, ezan öyle çok kutsal bir metin değil ki! Namaz vakti, müminler kalksın diyor, tabii tam çevirisi bu değil.

Peki o zaman ezan hangi ayette geçiyor, söyler misin?

Cuma suresi, 9. ayet "ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı (ezan) yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır."

Maide suresi, 58. ayet "namaza çağırdığınız (ezan okuduğunuz) zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu davranış, onların akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarındandır."

Ezan okunması hayatı zindan mı ediyor?

Ayrıca demokrasi değil mi laiklik? Oy çoğunluğu müslümansa Müslüman'ın dediği olur.

2-) ezan bir çağrıdır ve o şekilde kalmalıdır dediğim gibi manevi bir şeyi size anlatamam, şöyle düşün Atatürk'e küfür eden birisi "ifade özgürlüğü değil mi" demesi gibi birşey(Atatürk'e veya başka kimseye küfür etmem sayın moderatörler geçenki gibi yanlış anlayıp ceza vermeyiniz)

Tövbe bismillah, en beter hocadan beter! Türkçe okunsa anlayacağız, anlama hakkımı istiyorum müsaadenle?

Tabii iyice ilahi gibi okununca ezanı manevi bir şey sandınız.

@Eldrithc @lieys Buluştuk yine aynı konuda, sanki sözleşmişiz.

Laiklik tek çözümümüzdür, nokta. Şeriat, çok anlamlı bir kelime. Bize laf oyunu yapıp siyasi şeriat ve dini şeriatı aynı kefeye koymayın, koydurmayın.
Bence bu konuyu daha uzatmayalım. Bende size katılıyorum. Ama ülkenin cahili çok olduğundan başımıza böyle şeyler geliyor.
Ben bu konuyu en başta Nutuğa gösterilen saygısızlığa dikkat çekmek için başlatmıştım
Ama buraya geldi.

Cuma suresi, 9. ayet "ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı (ezan) yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır."

Maide suresi, 58. ayet "namaza çağırdığınız (ezan okuduğunuz) zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu davranış, onların akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarındandır."

Eee? Türk bir toplumu Türkçe çağıracaksınız tabii ki, başka ne olacak?
Sana göre değil çünkü Müslüman değilsin.

Müslüman olduğumu belirtmiştim zaten, ezanın metini kutsal değil, isterseniz ufak bir araştırmayla bunu doğrulayabilirsiniz.

@SerdarT35 hocam sizin sorularınıza yan sekmede cevap yazıyorum bekleyin.

Eee? Türk bir toplumu Türkçe çağıracaksınız tabii ki, başka ne olacak?

Müslüman olduğumu belirtmiştim zaten, ezanın metini kutsal değil, isterseniz ufak bir araştırmayla bunu doğrulayabilirsiniz.

Müslümansan neden laikliği savunuyorun?

Ayrıca her kendine Müslüman diye gerçek Müslüman değildir.

@SerdarT35 hocam sizin sorularınıza yan sekmede cevap yazıyorum bekleyin.

Müslümansan neden laikliği savunuyorun?

Ayrıca her kendine Müslüman diye gerçek Müslüman değildir.

Laikliği Kuran'ın yolu olduğu için ve din-devlet işlerini birbirine karıştırmadığım için savunuyorum.

Haa, bir de ben Müslüman'ım diye herkesin Müslüman olması gerektiğini düşünecek kadar sığ fikirli olmamamın ufak bir etkisi olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı