Nutuk'a iftira atılıyor

Hocam bır şey sormak ıstıyorum. Sımdı dıyosunuz ya serıatı reddetmek dınden cıkmaktır. Müslüman'lar laıklık ıstedıgınde dınden cıkmısmı oluyorlar? Ya da bır kadını dusunelım. Ortunmek ıstemıyor kapanmak ıstemıyor. O yuzden laıklık ıstenıyor. Kı bana gore laıklık daha mantıklı. Tabı kotuye kullanılmaması adına. Orası ayrı konu. Acıkca laıklık ısteyen Müslüman'lar gercek Müslüman degıller mı? Ya da onlar aslından dınden mı cıkmıs oluyorlar? Ve farkında mı degıller?

Hocam şeriat demek kuran demekdir şimdi sen Kuran'ı desteklemiyorsan Müslüman değil deist oluyorsun zaten.

Evet laiklik isteyen Müslüman'lar cahil ve hayatında bir kere kuranı açıp okumamış kişiler.

Dinden çıkarlar mı bilmem çünkü bilmeyerek yaptılar ama bilerek yaparsa çıkacağı kesin.

Şeriat güzeldir, en temiz yönetim biçimidir, kimse şeriatı bilmediği için olumsuz konuşuyor, şeriat uygulanan çoğu ülke de saçma şekilde yanlış. Araştırmanızı öneriririm.

Hocam şeriat demek kuran demekdir şimdi sen Kuran'ı desteklemiyorsan Müslüman değil deist oluyorsun zaten.

Evet laiklik isteyen Müslüman'lar cahil ve hayatında bir kere kuranı açıp okumamış kişiler.

Dinden çıkarlar mı bilmem çünkü bilmeyerek yaptılar ama bilerek yaparsa çıkacağı kesin.

Ah, ah. Kuran'daki şeriatı siyasi şeriat sanan kandırılmışlardan birkaçı. Kuran'daki şeriat, laikliktir.

Sizin fikrinizi merak ediyorum. Yoksa boşu boşuna tartışacağız, orası belli.

Laiklik sözde özgürlükse benim ezanımın diline neden karışıyorsunuz kardeşim :)

Kuzey Kıbrıs(Türk) okulda başörtüsü yasak.
Güney Kıbrıs(Yunan) okulda baş örtüsü serbest.

Madem özgürlük neden başörtüsü okulda yasak?

Seriatin Kur'an'da gectigini soyleyen arkadaslar hangi ayette gectigini ve neden Hz Muhammed'in seriati uygulamadiginin nedenini soylerse sevinirim. Agzi olan konusuyor cunku.

Hocam bır şey sormak ıstıyorum. Sımdı dıyosunuz ya serıatı reddetmek dınden cıkmaktır. Müslüman'lar laıklık ıstedıgınde dınden cıkmısmı oluyorlar? Ya da bır kadını dusunelım. Ortunmek ıstemıyor kapanmak ıstemıyor. O yuzden laıklık ıstenıyor. Kı bana gore laıklık daha mantıklı. Tabı kotuye kullanılmaması adına. Orası ayrı konu. Acıkca laıklık ısteyen Müslüman'lar gercek Müslüman degıller mı? Ya da onlar aslından dınden mı cıkmıs oluyorlar? Ve farkında mı degıller?
Örtünmek dini emir zaten buna uymaması ayrı günah. Şeriat saçmadır şöyledir böyledir gibi söylemler de dinden cikmaya kadar götürebilir, Allah'ın kurallarıni reddedebilir mi bir Müslüman? Ha siyasi olarak diyorsak, şeriat yerine laiklik istiyorum demenin boyutu nedir bilemem alim değilim. Genelde tatlı su muslumanlari seriati kötüler laiklik diye anirir, dinden cikmaya yakın soylemlerde bulunur ancak sorulduğu zaman Müslümanım der. Tek sebebi dinden çıkma, yanma korkusu.
Ülkemizde gerçek müslüman yok denecek kadar az.

Yönetim biçimi olarak laiklik daha iyi şeriata göre demek bana göre sıkıntı oluşturabilir ancak dediğim gibi alim değilim, bilgili varsa söylesin bu konuda.

Şeriat güzeldir, en temiz yönetim biçimidir, kimse şeriatı bilmediği için olumsuz konuşuyor, şeriat uygulanan çoğu ülke de saçma şekilde yanlış. Araştırmanızı öneriririm.

Madem guzeldır madem temız yontemdır. Acıklar mısınız nedenını? Ya da serıat saçma sekılde uygulanıyorsa Türkiye de dogru bır sekılde uygulanacagı ne malum?

Laiklik sözde özgürlükse benim ezanımın diline neden karışıyorsunuz kardeşim :)

Kuzey Kıbrıs(Türk) okulda başörtüsü yasak.
Güney Kıbrıs(Yunan) okulda baş örtüsü serbest.

Madem özgürlük neden başörtüsü okulda yasak?

Bu gibi kurallar önleyici kurallardır. Çünkü çok fazla muhafazakar aile çocuklarına zorla başörtüsü giydiriyor. Siyasi bir sembol haline gelmiş artık. Ben liseye kadar başörtüsü takılmasını (Hatta... Neyse o başka konuya.) desteklemiyorum bu yüzden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı