Nutuk'a iftira atılıyor

Şeriat illa ülkenin yönetim biçimi olacak diye bir şey yok, insanlar bunu yanlış anlıyor. Şeriata uygun yaşandığı sürece gerisi ondan çıkmıştır. Hem laik hem Müslüman olunur.

Hayır bir devlette şeriat uygulanmıyor iken şeriat uygulanıyormuş gibi yaşaman mümkün değil ayrıca illa yönetim biçimi olacağına dair kuranda bir ton ayet var açık okuyabilirsin.

O zaman İslama inanmamak günah diye suç olursa Hz Muhammed Hristiyanlık ve yahudileri idam ettirmeliydi. Ayrıca laiklik düşündüğünüz şey DEĞİL! Laiklik, din ve devlet işlerinin aynı anda yapılmaması gerek demektir. Yani devlet, dini kullanarak iş yürütemez, din işleri ile uğraşmaz, dinde devlet işlerine karıştırılmaz demek. Sizin dediğiniz sekülerlik. Dinsizlik yani

Kuranda şeriat bir yönetim biçiminden ziyade uymamız gereken kurallar olarak yazılmış. Orada ülkeni din ile yönet yazmıyor. Dini kurallara uy diyor.

Adam haklı neden beğenmedim attınız? Kuran'da açık açık şeriat desteklenmesi gerektiği yazılıyor. Ayrıca laiklik Sekülerizm'den daha katı mesela mesela devlet dairelerinde dini kıyafetler ve dini semboller yasak(Fransa gibi) ancak Sekülerizmde ise devlet dairelerinde bu tarz yasaklar yok veya sınırlıdır. Ayrıca bir insan laik olamaz laik bir dini yönetim biçimidir, Bir insan ya Muhafazakar yada Seküler olabilir,Laik değil.
O, sadece bir dönem olmuş laiklik dışı bir şeydi. Onda devlet ateistir mantığıyla hareket edildi diye öyleydi. Sekülerizm dinsizlik demektir.

Son düzenleme:
O zaman İslama inanmamak günah diye suç olursa Hz Muhammed Hristiyanlık ve yahudileri idam ettirmeliydi. Ayrıca laiklik düşündüğünüz şey DEĞİL! Laiklik, din ve devlet işlerinin aynı anda yapılmaması gerek demektir. Yani devlet, dini kullanarak iş yürütemez, din işleri ile uğraşmaz, dinde devlet işlerine karıştırılmaz demek. Sizin dediğiniz sekülerlik. Dinsizlik yani

Kuranda şeriat bir yönetim biçiminden ziyade uymamız gereken kurallar olarak yazılmış. Orada ülkeni din ile yönet yazmıyor. Dini kurallara uy diyor.

O, sadece bir dönem olmuş laiklik dışı bir şeydi. Onda devlet ateistir mantığıyla hareket edildi diye öyleydi. Sekülerizm dinsizlik demektir.
Sekülerizm ve laiklik zaten devletin bir dini olmaması demek, Ayrıca laiklik daha katı efendim devlet dairelerinde dini sembollere izin verilmiyor laik çoğu devlette.

Hem konuyu laiklik diye açmadım. Bu aşırı hassas bir konu. Ben nutuğa gösterilen saygısızlığı göstermek istedim. Kuranda şu da yazıyor sonuçta,
"Benim dinim bana, sizin dininiz sizedir"
Hiç yalanlamayın ortaokulda öğretiyorlar bunu.

Sekülerizm ve laiklik zaten devletin bir dini olmaması demek, Ayrıca laiklik daha katı efendim devlet dairelerinde dini sembollere izin verilmiyor laik çoğu devlette.
Bu uygulayışa bağlı bir şey. Laik olacağım diye bunu yapmak zorunda değilsin. Şeriat var diye İran gibi olmak zorundada değilsin

İlk arkadaşa sekuler davranan ama muslumanlik ile bağını koparamamis kişiler gereksiz disslike atmış. Laiklikten kasta bağlı tabii. Eğer yönetim biçimi olarak konuşuyorsak(ki doğrusu bu) şeriat saçma, laik yönetim daha mantıklı falan diye konusamazsiniz mesela.

İlk arkadaşa sekuler davranan ama muslumanlik ile bağını koparamamis kişiler gereksiz disslike atmış. Laiklikten kasta bağlı tabii. Eğer yönetim biçimi olarak konuşuyorsak(ki doğrusu bu) şeriat saçma, laik yönetim daha mantıklı falan diye konusamazsiniz mesela.
Laik veya Seküler yönetim daha mantıklı şahsen Türkiye şeriat veya devlet ateizmden ziyade bu ikisi ile yönetilmesi daha istikrarlı olacaktır.

Laik veya Seküler yönetim daha mantıklı şahsen Türkiye şeriat veya devlet ateizmden ziyade bu ikisi ile yönetilmesi daha istikrarlı olacaktır.
Laiklik hakkıyla uygulansa mükemmel olur da işte... Mevcut yönetim hepimizin bildiği üzere uygun davranmiyor laikliğe. Uğraşları lgbt, her köşeye cami açmak vs. Umarım Türkiye'de laiklik bir gün hakkıyla uygulanabilir. Şeriatın konusu geçemez zaten, bize gerçekten en uygun yönetim bu.

@Eldrithc @lieys Buluştuk yine aynı konuda, sanki sözleşmişiz.

Laiklik tek çözümümüzdür, nokta. Şeriat, çok anlamlı bir kelime. Bize laf oyunu yapıp siyasi şeriat ve dini şeriatı aynı kefeye koymayın, koydurmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı