Çözüldü NVIDIA 3050 ekran kartı derecesi sabit kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myigitp

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar bayağı bir süredir Metro Exodus oynamaktayım ve son girişlerimde hep işlemci kullanmaya başladı ekran kartı kullanmadı. Neyse sonra görev yöneticisine girdiğimde ekran kartı kullanılsa da 48 derecede sabit kalıyor. Afterburner'da da derece artsa da ısı hep aynı nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Son NVIDIA guncellemesinden kaynaklı. Önceki surume dönüp tekrar deneyin.

Çözüm
Görev Yöneticisi sıcaklığı doğru yansıtmaz. Bazen soğuk gösterir bazen sıcak, bazen sabit. FurMark kurun ve oradan sıcaklıklara bakın. Ek olarak içinde GPU-Z programı var ve burada daha detaylı sıcaklık analizi mevcut. Ek olarak MSI Afterburner ile oyun içinden sıcaklıkları takip edebilirsiniz.

Evet, geçen günlerde driver güncellemesi gelmişti. Ondan sonra Metro Exodus’ta bu sorun baş gösterdi ama tesadüf olabileceğini düşündüm. Nasıl eski sürüme dönebilirim?

Geçen günlerde Metro’ya girince laptop fanlarının aşırı hızlandığını fark ettim. Aklıma MSI Center’dan bakmak gelmemişti. 2 kere falan girip hemen çıktım. Bugün MSI Center’dan CPU sıcaklığına baktığımda 94 dedi. Hemen görevini sonlandırdım, inşallah bir zararı olmamıştır.

Anlık 94 görmesinde problem yok da, hep 90 üstünde çalışması sıkıntılı olacaktır. Bu, laptopun soğutma çözümlerine göre değişir. Eski sürüme nasıl geri dönüleceği konusunda bir bilgim yok, YouTube’a yazarsanız muhtemelen sorununuz çözülecektir. Yapamazsanız yine konu açarsınız. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim iyi günler

Arkadaşlar, iyi akşamlar. Geçtiğimiz günlerde GeForce Game Ready Sürücüsü'nün 576.28 sürümü ile gelen güncelleme sonrasında görev yöneticisinde de ekran kartı ısısı değişmeye başladı. Update Logs'ta bu sorunla ilgili tüm sistemler fixlenmiş diyordu, yani sorunun kaynağı bundan önceki güncelleme imiş. İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…