NVIDIA 5000 serisi Avrupa'da neden daha pahalı?

AhmetAlii

Decipat
Merhaba. Yeni 5000 serisi tanıtıldı ve fiyatlar 5070 ve Ti serisi fiyatları cazip geldi. Türkiye fiyatı zaten yüksek ama Avrupa fiyatlarına bakınca açıklanan fiyattan da yüksek olduğu fark ettim. 550 dolar olması gereken kart neden 650 euro? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ne yazık ki Amerika'dan tanıdığım yok oradan getiremiyorum.

Merhaba. Yeni 5000 serisi tanıtıldı ve fiyatlar 5070 ve Ti serisi fiyatları cazip geldi. Türkiye fiyatı zaten yüksek ama Avrupa fiyatlarına bakınca açıklanan fiyattan da yüksek olduğu fark ettim. 550 dolar olması gereken kart neden 650 euro? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ne yazık ki Amerika'dan tanıdığım yok oradan getiremiyorum.

Amerika hep en ucuz olarak bilinir Avrupa'da da genellikle bizdeki ürünlerin vergisiz fiyatına denk gelir en azından Almanya'da öyle idi çok bakmadım ama.

550 dolar olmak zorunda değil çünkü o Founders kartların MSRP fiyatıdır. Ayrıca Amerika'da vergi eyalete göre hesapladığı için vergisiz fiyat açıklanır. Kısaca anormal bir durum değil. ASUS ve Gigabyte gibi markalar kendi kar ve geliştirme paylarını modele göre katar ve o fiyattan satar. Mesela TUF 5080 ile ROG 5080 bir değil çünkü maliyeti farklı.

Yanlış biliyor olabilirim ama tanıtım fiyatlarını vergisiz fiyat diye biliyorum.

Amerika hep en ucuz olarak bilinir Avrupa'da da genellikle bizdeki ürünlerin vergisiz fiyatına denk gelir en azından Almanya'da öyle idi çok bakmadım ama.

Almayanda 650 euro.

550 dolar olmak zorunda değil çünkü o founders kartların MSRP fiyatıdır. Ayrıca Amerika'da vergi eyalete göre hesapladığı için vergisiz fiyat açıklanır. Kısaca anormal bir durum değil. ASUS ve Gigabyte gibi markalar kendi kar ve geliştirme paylarını modele göre katar ve o fiyattan satar. Mesela TUF 5080 ile ROG 5080 bir değil çünkü maliyeti farklı.

Hocam zaten söyleğim founders kart fiyatı. Beni aşar markaların maliyetli kartları :)

Bir de sorum olacaktı Almanya'da alınca vergi iadesi alabiliyor muyum?

Hocam zaten söyleğim founders kart fiyatı. Beni aşar markaların maliyetli kartları :)

Bir de sorum olacaktı Almanya'da alınca vergi iadesi alabiliyor muyum?

Amerika'ya göre neden pahalı olduğunu açıkladım. Vergi iadesi alabilmek mümkün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı