vacter1
Zeptopat
Daha fazla
Selamlar. Casper notebook kullanıcısıyım. NVIDIA 840M ekran kartı ve Intel 4600 serisi var. i7 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD. Ekranım 60 Hz olsa da format öncesi oynadığım oyunlarda VSync seçeneği işaretli olmadan çok rahat pikselleşme, FPS düşmesi gibi sorunlar olmadan akıcı bir şekilde 120-130 FPS aralarında Valorant oyununu oynuyordum. Daha önce de aynı sorun başıma gelmiş, format sonrasında aynı sorunları yaşamıştım fakat çözümünün nasıl olduğunu unuttum. İşlemci hızımı ThrottleStop programıyla sabitleyip denedim. Güç seçeneklerinden internette dolaşan yüksek performans vb. ayarları yaptım fakat ne yaparsam yapayım sorunu çözemiyorum. Termal macun sıfırlattım hatta format sonrası sorun belki fandadır diye fanı da degistirdim. Bazı tartışma konularında Windows'un 1600'lü sürümünü yükleyince sorunun çözüldüğünü ifade etmişler onu henüz denemedim. DDU ile ekran kartlarını silip tekrar yükledim, hatta acaba eski sürümleri teker teker yükleyip denemeli miyim diye düşündüm. Windows Update güncellemerini silip, Update kapatıp bir deneme de yapmadım henüz. Sağlıklı olur mu bilemiyorum. Update bilgisayarımda bazı özellikleri iyileştirmek isterken daha kötü hale getirmiş olabilir mi? Windows sürümünden kaynaklı olabilir mi? İşlemciye değen bakır fan aparatının ayakları kırıktı hatta ben 1 ayak değmiyorken bile ısınma sorunu olmadan yüksek FPS ile oynuyordum oyunları düşüş yemeden. Onu da tamir ettirdim. Sorun ondan oluyor olabilir mi? Yani formattan sonra bir şeylerin değişmiş olması gerekiyor ki oyunlar kasmaya başlasın. Sıcaklık değerlerini MSI Afterburner ile test ettiğimde 75 dereceleri görüyor ki bu testi macundan sonra yaptım, ondan önce 85 civarlarını görüyordu. Oyunun destek sayfasına mesaj attığımda ekran kartının yüklenmediğini veya eksik yüklendiğini görüntülüyorum demişti. Güvenli modda açıp, DDU kullanarak silip, sitesinden indirip tekrar denedim hem NVIDIA hem Intel'in. Sorunu asla çözemiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: