Nvidia 930M oyunlarda FPS düşmesi

BarisSeyhan

Megapat
Daha fazla  
  • Nvidia 930M
  • i7 5500U
  • 8 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • Toshiba Satellite L50-C Notebook

Bilgisayarı ilk aldığımda sistem yapılandırması-önyükleme-gelişmiş seçeneklerde işlemcinin 3 çekirdeği kullanılıyordu. Bende bunu 4 çekirdeğe çıkardım ve oyun oynarken ani takılmalar hatta oyundayken Discord'ta konuştuğum arkadaşımın sesi bile takılıyor yani bilgisayar takılıyor. Ama 3 çekirdeği aktif edersem oyunda FPS düşük iken 4 çekirdeğe çıkardığımda FPS yükseliyor ama daha önce belirttiğim gibi takılmalar, kasılmalar oluyor. CS:GO'da 120-100 FPS arası oynarken 1 FPS'ye kadar düşüyor ani olarak.
İşlemci sıcaklığı bu şekilde. 4 çekirdek çalışırsa işlemci fazla ısınıyor ama 3 çekirdek çalışırken böyle bir sorun olmuyor. 3 çekirdek çalıştığında oyunlarda düşük FPS alıyorum.
  • Nvidia 930M
  • i7 5500U
  • 8 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • Toshiba Satellite L50-C Notebook

Bilgisayarı ilk aldığımda sistem yapılandırması-önyükleme-gelişmiş seçeneklerde işlemcinin 3 çekirdeği kullanılıyordu. Bende bunu 4 çekirdeğe çıkardım ve oyun oynarken ani takılmalar hatta oyundayken Discord'ta konuştuğum arkadaşımın sesi bile takılıyor yani bilgisayar takılıyor. Ama 3 çekirdeği aktif edersem oyunda FPS düşük iken 4 çekirdeğe çıkardığımda FPS yükseliyor ama daha önce belirttiğim gibi takılmalar, kasılmalar oluyor. CS:GO'da 120-100 FPS arası oynarken 1 FPS'ye kadar düşüyor ani olarak.
İşlemci sıcaklığı bu şekilde. 4 çekirdek çalışırsa işlemci fazla ısınıyor ama 3 çekirdek çalışırken böyle bir sorun olmuyor. 3 çekirdek çalıştığında oyunlarda düşük FPS alıyorum.
Oyunda işlemci kullanımı %100 olunca takılmalar yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• CoreTemp-Scr.png
    CoreTemp-Scr.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı