NVIDIA Audio output takılı değil görünüyor

ahmet tglk

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32GB DDR5
SSD veya HDD modeli
SK hynix PC801 HFS001TEJ9X101N
Ekran kartı
RTX 4070 8GB
İşlemci
i7 14700HX
Dostlar uzun zamandır beklediğim Laptop'ım dün elime ulaştı ancak gelir gelmez sadece sıkıntılarla boğuşmaktayım. Öncelikle soruna inmeden faydalı olması amacıyla sorunu fark edene kadar yaptıklarımı anlatayım. İlk başta Windows 10'u flash disk ile kurdum, sonrasında yer ayırırken sıkıntı yaşadım belirli diskleri silerek Windows'a yer açtım ama yaklaşık 920 GB'lık bir alan silinmeye açık değildi. O yüzden bilgisayarı açtığımda o alan ayrılmamış gözüküyor ve C: Kısmına bağlı değildi. Partition programı yükleyip C: İle birleştirdim orayı. Sonrasında ekranda böyle tuhaf gidip gelmeler oluyordu belirli aralıklarla. Bir baktım ekran kartı gözükmüyor, sonra sürücüsünü NVIDIA'nın sitesinden indirdim ve Intel HD Graphics'i kullanmasın diye devre dışı bıraktım. Bunların hepsi ses problemini fark edene kadardı. Ekran kartı sürücüsü yüklenirken fark ettim.
Fark ettikten sonra da ilk olarak Realtek ve Intel'den ses sürücüsü yükleyip kurdum ilki olmayınca diğerini kurdum hiç fayda sağlamadı. Sonrasında NVIDIA Audio driver indirdim o zaten uygun yazılım yok benzeri bir hatayla yüklenmedi bile. Cihazları kaldırdım tekrar yükledim, yeni cihaz ekleyip kaldırdım, ne yaptıysam hala aynı noktadayım. Aşağıdaki görseldeki görünüyor. Zaten sürücü yüklemeden bile önce kaç kez Windows'un kendi sorun düzelticisini denedim ama fayda vermedi. Kulaklıkta belki çalışır dedim. Kulaklığı tanıma bile deseniz yok. Anlatabileceklerim aklıma geleniyle bu kadar şimdiden teşekkür ederim.

1723618691092.png

Onlar HDMI bağlayınca aktif oluyor diye biliyorum. Örneğin HDMI ile televizyon gibi ses çıkışı olan bir monitöre bağlarsanız o zaman aktif olacaktır. Yanlışım varsa düzeltin.

Onlar HDMI bağlayınca aktif oluyor diye biliyorum. Örneğin HDMI ile televizyon gibi ses çıkışı olan bir monitöre bağlarsanız o zaman aktif olacaktır. Yanlışım varsa düzeltin.

Hocam ona çok hakim değilim de dün de uğraşıyordum maalesef bataryası da bozuk. Komut isteminden batarya raporu çıkardım batarya normal kullanımda 1 saat 50 dk(bir buçuk saat bile gitmiyor) en düşük enerji sarfiyatında 2 saat 30 dk gider diye rapor çıkardı ki zaten dakikada %1 gidiyor hatta az daha hızlı olduğu için iade edip yeniden isteteceğim yine de sağ olun.

Geri
Yukarı