NVIDIA Denetim Masası 3D Ayarları Detaylı Anlatım

memc35

Hectopat
Yer
izmir
Daha fazla  
Meslek
bilgi işlem
Merhaba dostlar.

Son zamanlarda çıkan oyunların optimizasyon sorunları vs vs sorunlar bizi birçok farklı yollara itti malesef. Hepimiz birer ince ayar uzmanı olduk neredeyse :)

Fakat benim çözemedim bir olay var NVIDIA denetim masası 3D ayarları.

Son bikaç aydır bu ayarlara taktım herkes bi ayar tavsiye etmiş hepsini denedim denedikce daha cok kafam karıştı bazı ayarlarda görüntü netleşip FPS arttığı halde bazı ayarlarda berbat görüntüye ulaşıp FPS düşüşü de yaşadım, FPS artıp da drop da yedim. Kendim deneme yanılma yöntemine girdim işin içinden çıkamadım. Recep bey de yardımcı olmuş bi ayar atmış sağ olsun fakat herkesin yaptığı sabit ayar herkesin sistemine veya oynadığı oyuna olmuyor bu yüzden kendim için en doğru ayarı yapmak istiyorum fakat hangi ayarın ne işe yaradığını bilmiyorum. Neden hiç kimse detaylı anlatım yapmamış böyle önemli konuda ya da ben mi bulamadım.

Ayarlara gelip şunu şunu yapından ziyade, örneğin:
  • Doku süzme - trilineer optimizasyon ....... işe yarar.
  • Gölgelendirici önbelleği ......... işine yarar.
Gibi açıklamalı olsa da bizde ezbere ayar yapmaktansa kendi sistem ve oynayacağımız oyuna göre ayarlarımızı yapsak cok daha olumlu sonuçlar almaz mıyız?

Baya uzun bi yazı oldu kusura bakmayın. Dediğim gibi detaylı anlatım yapan varsa beni yönlendirebilir misiniz ya da Recep BALTAŞ bey bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı