NVIDIA Denetim Masası ayarları nasıl olmalı?

efe468

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Görüntümü ve FPS'imi arttırabılecek burada herhangi bir ayar var mı? Daha önce birkaç tane yapmıştım grafik fulleme, nihai performans, işlemciyi Full kullanma tarzında ama bazılarının PC'yi yordugunu dusunuyorum. En iyi bu tarz ayarları yazabılır mısınız? (FPS oyunları oynuyorum)

Mesela ben de görüntü keskinleştirme kapalı. Hangilerini açmam ya da kapatmam iyi olur yazar mısınız?

Bu videoyu izleyebilirsin "
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"

Doku süzme kalite = yüksek performans.
Güç yönetim modu = Max performansı tercih et.
OpenGL ile görüntü oluşturma GPU'su: Harici ekran kartın.

Bu kadar.

Fark olmuyor ya.

Gerek yok.

Oyunlarda görüntü kalitesini/ayarlarını her daim üst seviye (Ultra, Very High vb) tuttuğumdan gözüme yeterli geldiğinden üzerinde durmamıştım. Oyunlarda oyun içinde grafik ayarlarını değiştirdiğimde full'e aldığımda vs oyunun grafikleri normal gözüküyor, fakat aklıma takılan (Görev çubuğunda saatin orada) "NVIDIA Ayarları" tıklayıp "Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap" içindeki iki seçenek için ne diyorsunuz ne öneriyorsunuz:

1- "3D Uygulamanın Karar Vermesine İzin Var" grafik ayarlarını oyunlara oyun içinden yapmaya bırakıyoruz,

2- "Gelişmiş 3D Görüntü Ayarlarını Kullan" buradan "3D Ayarlarının Yönetilmesi" kısmına yönlendiriyor grafik ayarlarını kendimize göre özel yapıyoruz.

Merak ettiğim oyunun içinden ayarlar yaptığımda arttırdığımda, Nvidia bu NV Ayarları kısmında "3D Ayarlarının Yönetilmesi" ben farkında olmadan kısıtlıyor engelliyor olmasın? Ekran kartımın verebileceği en iyi en üst görüntü kalitesini almak isterim doğrusu kısıtlanmış kalmaktan hoşlanmam.

3D ayarları altında "Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap" sekmesi var. Anladığım kadarıyla burada "3D Uygulamanın Karar Vermesine İzin Var" seçeneğini seçmem lazım benim üste yazdığım yani grafik ayarlarını tamamen Oyun içinden uygulanmasına yarıyor.

Yıllardır Win7 Win10 (şu an daha yeni Win11'e geçtim alışmaya çalışıyorum) bende "Gelişmiş 3D Görüntü Ayarlarını Kullan" buradan "3D Ayarlarının Yönetilmesi" kısmına yönlendiren yer seçili dururdu, "Doku Süzme: default Kalite" ayarını "Yüksek Kalite" yapıp geçerdim başka bir şeye dokunmazdım.

Yani bilemiyorum şimdiye kadar "3D Uygulamanın Karar Vermesine İzin Var" seçmediğim için bunca zaman farkında olmadan kalite kısılmış olarak mı oynamışımdır nedir?. Full kalite 2K/4K Oyun videolarını takip ederim oynadığım oyunlarda videolardakiyle hemen hemen aynı gibiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…