NVIDIA Denetim Masası "PhysX" ayarı nedir?

Delilm

Hectopat
Daha fazla  
NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırılması ayarı nedir? PhysX nedir? İnternette bunu GPU olarak seçmenin oyun performansını arttıracağını söyleyenleri gördüm. Bu doğru mu? GPU'yu seçersem CS2 gibi işlemci kullanan oyunlarda performans düşüşü yaşar mıyım?

Ekran görüntüsü 2024-05-29 145305.png

Fiziksel nesnelerde fizik hareketleri konusunda hesaplamayı yapma işlemi. Gerçekçi fizikler kullanan oyunlarda ciddi bir gerçeklik katmakta. Test etmek için Mafia 2 oyununu deneyebilirsiniz. Mermilerde ciddi bir gerçekçi fizik hareketleri artışı yaşanıyor. CS2 gibi oyunlarda performansı arttırmazda azaltmazda. Fakat fizik motorunda yoğun karmaşık hesaplamalarda ciddi anlamda işe yaradığı için NVIDIA ekran kartının kullanması çok daha mantıklı olacaktır. (Mafia 2 oynunda NVIDIA ekran kartına bağlı olmadan PhysX işlemi yaptırırsanız oyunda donmalar yaşanabiliyor. İşlemciler bu kadar kompleks renderlamaları kaldıramaz)

Bu arada daha önceden görmemiş olanlar için 2 video bırakıyorum buraya. Duvarda bulunan mermi izlerinden (kopan parçalar) tutun araba patlamasında etrafa dağılan parçalara kadar her şeyi görebilirsiniz. O zamanların GTX 470 ekran kartıyla bile NVIDIA PhysX efsane çalışıyordu. Günümüzde halen orta segmentin kralı sayılabilecek AMD'nin RX 590 ekran kartıyla PhysX açarsanız oyunda 100 FPS almak yerine 15-20 FPS alabilirsiniz. NVIDIA'nın geliştirdiği PhysX teknolojisi bu kadar ağır ve komplex bir teknoloji. 2010 yılında çıkan bir oyun için gayet iyi geliştirilmiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı