NVIDIA Denetim Masası'ndan MX 120 ekran kartını seçtiğim halde Intel ekran kartı çalışıyor

.Neo.

Kilopat
Arkadaşlar iyi forumlar. Benim bilgisayarım çok iyi bir bilgisayar değil. İş bilgisayarı. 8 GB RAM, i7-8565u işlemci ve NVIDIA MX 120 veya 130 ekran kartı var. Ara sıra GeForce NOW'dan oyun oynadığım için Intel ekran kartını seçiyordum (NVIDIA ile açılmıyor). Uzun zamandır Intel ekran kartında kalmış ve ben bunu unutmuşum. Son zamanlarda CS:GO, Valorant, Resident Evil 2 remake gibi oyunlar oynarken deli gibi drop yiyordum. Açıkçası durumun darboğaz amacıyla olacağını düşünmedim. Bir laptop fanı aldım. Fan bugün geldi fakat drop yemeye devam edince bir darboğaz sıkıntısının olduğunu düşündüm ve aklıma buraya yazmak geldi. Sonra ekran kartını tam bilmediğim için DxDiag'a girdim ve Intel ekran kartının çalıştığını gördüm. NVIDIA Denetim Masası'na giderek NVIDIA ekran kartını seçtim. Tekrar açtığımda yine Intel gözüküyordu. Bilgisayarı açıp kapattım. Intel gözükmeye devam ediyordu. Bu sorun nasıl geçecek arkadaşlar çok sıkıntıdayım. Dersim bitiyor iş geliyor, iş bitiyor oyun oynayıp eğlenmek istiyorum fakat drop yüzünden eğlenemiyorum.

Son düzenleme:
Hocam Windows arama kısmına grafik ayarları yazın. Grafik ayarından oyunları seçip yüksek perfonmansa alın. Windows oyunlarda harici ekran kartını kullanacaktır.

Grafik Ayarları'nı aç. Oynayacağın oyunun .exe dosyasını Göz At üzerinden seç. Seçenekler'e girip Yüksek Performans'a al. Ve oyuna gir.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayarları/Evrensel Uygulama deyin. Daha sonra istediğiniz oyunu seçip performans olarak ayarlayın. Burada MX 120 gözükmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…