NVIDIA DLSS kare oluşturma teknolojisi açılınca oyunlarda V-Sync kapanıyor

Lord_Src

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. Bir sorum olacak; RTX 4060 Ti 16 GB ekran kartı kullanıyorum. Monitörüm ViewSonic VX2457-MHD - 24" 1080p monitör. DisplayPort kablosu ile bağlı. G-Sync desteği yok. FreeSync kullanması için monitör ayarlarından etkinleştirdim. NVIDIA sürücüsünden de G-Sync kullan seçeneğini açtım. Uyumlu değil ama açıldı işte neyse.
Benim sorum şu: Cyberpunk olsun, Stalker 2 olsun DLSS kare oluşturma özelliğini açınca V-Sync kapanıyor ve kırılmalar oluyor oyunlarda. Monitör 75Hz ama oyun 115FPS'ye çıkıyor. Gereksiz yüksek FPS verip kart ısınıyor ve güç sarfiyatı artıyor. Bu V-Sync bu özellikle beraber kullanılamıyor mu? Kırılmalar oyun zevkini kaçırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

G-Sync kapatıp V-Sync öyle açman gerekiyor. Oyun içinden açılmıyorsa NVIDIA uygulaması içinden oyunu seçip V-Sync'i öyle açmayı dene. Ayrıca monitöründe değişken yenileme hızı bulunup bulunmadığına bakman için masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarlarına basıp gelişmiş görüntü ayarlarında biraz alta kaydırıp değişken yenileme hızını monitörün destekliyor mu desteklemiyor mu bak. Eğer desteklemiyorsa G-Sync FreeSync açmanın bir mantığı yok çünkü monitörün desteklemiyor. Dinamik yenileme hızı olarak da geçebilir o kısımda.

Monitörün FreeSync desteği var ve sadece DisplayPort ile kullanımda çalışıyor. Monitörün ayarlar menüsünden de aktif etmek gerekiyor. Bunu yapınca NVIDIA sürücüsünde G-Sync menüsü görünüyor ama tabii ki monitörde destek olmayınca monitörünüz desteklemiyor diyor. Ama derdim en azından FreeSync kullanması. AMD'ye özel olan FreeSync NVIDIA'ya da açıldı diye biliyorum. Frame Generation'u açınca her türlü V-Sync oyunlarda kapalı oluyor ve çok kötü bir görüntü kırılması var.

Sorun da o dediğimi anlamamışsınız. Frame generation açınca zaten v-sync kapanıyor sabit 75hz istiyorum ben. Monitör 75 lik bunu geçmemeli.

Sorun da o dediğimi anlamamışsınız. Frame Generation açınca zaten V-Sync kapanıyor sabit 75Hz istiyorum ben. Monitör 75'lik bunu geçmemeli.

Bazı oyunlarda Frame Generation açtığınızda V-Sync açamıyorsunuz. Mesela Stalker 2 de dün Frame Generation açtım ve V-Sync açamıyorum sadece FPS kilidi koyabiliyorum. V-Sync açamıyorsanız NVIDIA uygulamasında oynadığınız oyunu seçin ve FPS değerini 75'e kilitleyin. Böylece kare hızı monitörünüzün desteklediği Hz'yi geçmemiş olur. Bu monitörünüzün veya sisteminizin bir sorunu değil o özellik çoğu oyunda var maalesef.

Sorun da o dediğimi anlamamışsınız. Frame Generation açınca zaten V-Sync kapanıyor sabit 75Hz istiyorum ben. Monitör 75'lik bunu geçmemeli.

Açıkladım zaten. V-Sync modunu yarım - üçte bir gibi seçeneklerde kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…