Nvidia eski ekran kartlarını gerçekten yavaşlatıyor mu?

Makaleler
2
Daha fazla  
Bir MX940 sahibiyim ve GeForce Experience ile gelen Gameready sürücüleri ile ekran kartını yavaşladığını duyduğum için 2 aydır güncellemiyorum. Sizce güncellemek mi gerek, yoksa olduğu gibi bırakmak mı gerekiyor?

Bir MX940 sahibiyim ve GeForce Experience ile gelen Gameready sürücüleri ile ekran kartını yavaşladığını duyduğum için 2 aydır güncellemiyorum. Sizce güncellemek mi gerek, yoksa olduğu gibi bırakmak mı gerekiyor?
Öyle bir şey yok güncelleyin ekran kartınızı ne Amd ne Nvdia sorunsuz sürücü çıkaramaz.

Bilinçli bir yavaşlatma işlemi olduğunu zannetmiyorum. Ancak kişisel testlerimde şu anda kullandığım (388.71) sürümünün DX11 oyunlarında 429 sürümüne göre 2-3 FPS daha yüksek performans verdiğini farkettim. Oynadığım oyunarın çoğunluğu da DX11 destekli. Bu sebeple herhangi bir problemle karşılaşmadığım sürece güncellemiyorum.

Fakat güncel bir sistemde güncel sürücü en doğrusudur.

Bilinçli yavaşlatma değil ama ben bilinçli eskitme yapıldığına inanıyorum. Elektironik ürünlerin içinde kullanılan malzemelere artık bir sinir(yaş, ömür ne derseniz) konuluyor. Bazı LED lambalar'da 5000 saat ya da TV ürünlerinde gene LED'leri 20 000 ile 50 000 saat ömür bicilmesi gibi, kullandığımız PSU'lar için bile geçerli. Ekran kartları içinde geçerli olabilir belki içinde kullanılan malzemeler yaşlandıkça performans kaybediyor olabilir. (Benim düşüncem kesinlikle böyle demiyorum, saçma gelebilir.)

GPU'nun içinde transistör vardır ve transistörler yavaşlamaz. Linus'un videosuna göz atabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA neden böyle bir şey yapsın? Şimdi biraz beynimizi çalıştıralım.
  • Bir ekran kartı yapıyorsunuz. Bu kartın bütün sürücüleri sitenizde var.
  • Sonra yeni kartlar piyasaya sürüp eskilerin performansını düşürüyorsunuz.
  • Birisi sitenize girip eski sürücüyü indirip test ediyor ve bu yaptığınızı görüyor.
  • Ne olur?
    • Öncelikle dava yersiniz. Hele ki ABD'de müşteri başına ücret ödersiniz ki NVIDIA bunu GTX 970'leri 4 GB olarak sattığı için bile ödedi, ki kart 4 GB idi ama 3.5 GB kısmı hızlı çalışıyordu...
    • İkincisi, insanlar bu yaptığınızdan dolayı bir daha kartınızı satın almaz. Gider rakip firma AMD'den alır ve siz de pazar payı kaybedersiniz.
Şimdi soruyorum, NVIDIA geri zekalı mı ki kartlarını yavaşlatsın? Değil. Peki geri zekalı olan kim? Söyleyeyim: bu iddiayı ortaya atanlar. Evet, net geri zekalıdır bunun olduğunu iddia edenler!

Bu arada bunun testini de yapacağız zira cıvkı çıktı bu işin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı