NVIDIA Gigabyte RTX 2060 Super Windforce fanları ses yapıyor

Merhaba arkadaşlar kartı garantiye gönderdim fanlar değiştirildi sorun çözüldü deyip geri göndermişler fakat sorun hala devam ediyordu. Kartı 2. kez tekrar garantiye gönderdim bu sefer de fanlar ve fan kabloları değiştirildi sorun çözüldü deyip geri göndermişler fakat ses biraz azalsa da hala devam ediyor özellikle bazı devirlerde sürtme ve tıkırdama sesi daha net belli oluyor ve ara sıra coil whine gibi değişik sesler çıkarıyor kart. Servisi arayıp durumu anlattığımda tekrar gönderin biz de servispointe gönderelim dedi ve Gigabyte Türkiye'nin numarasını verip kartı gönderince bu numarayı arayıp sorunu anlatın dediler. Sizde hergangi bir gelişme var mı sorunu çözebilen oldu mu acaba?

Yaklaşık 9 aydır bu kartı kullanıyorum başlarda ses çok fazlaydı ancak artık duyulmayacak seviyeye kadar azaldı hiçbir şey değiştirmedim ya da yapmadım. Anlamsız bir şekilde artık kartım zıngırtı yapmıyor sessiz sakin çalışıyor %100 yük altında bile.

Gigabyte Gaming OC Pro RTX 2060 modelini kullanıyorum, kart daha 1 aylık bile değil ayın 8'inde satın aldım. Önünde 2 fan olan eski bir powerboost kasa kullanıyordum onda hiç böyle bir sorun yoktu şimdi daha çok fanlı yeni bir kasaya geçtim dün. Kart fanları anlamsız bir şekilde sürtünme sesi yapmaya başladı. Acaba kablo montajını sorunlu yaptım kablolar mı fanlara değiyor dedim ama alakası bile yok. 55 derecenin altındayken fanlar duruyor bu modelde ama 56-57 oluyo kafasına göre boşta, normalde yapmazdı 54-55 sabit olurdu. 55 derecenin üstüne çıkınca fanlar iğrenç bir sürtünme sesi gibi bir sesle dönüyor ve sonra 55'e tekrar inip duruyor. Bir ara ses umarım harddiskten geliyordur dedim çünkü o tarz, harddisk yazma sesi gibi resmen. Bu sesi yeni yapıyor olması çok ilginç ama çok da sinir bozucu bir ses. Kesin çözümü yok herhalde bu konudan anladığım kadarıyla.

Konu açtım orda videolar mevcut bakabilirsiniz arkadaşlar ses sıkıntısı ne tarz bir şey .
Yaklaşık 9 aydır bu kartı kullanıyorum başlarda ses çok fazlaydı ancak artık duyulmayacak seviyeye kadar azaldı hiçbir şey değiştirmedim ya da yapmadım. Anlamsız bir şekilde artık kartım zıngırtı yapmıyor sessiz sakin çalışıyor %100 yük altında bile.

Gigabyte Gaming OC Pro RTX 2060 modelini kullanıyorum, kart daha 1 aylık bile değil ayın 8'inde satın aldım. Önünde 2 fan olan eski bir powerboost kasa kullanıyordum onda hiç böyle bir sorun yoktu şimdi daha çok fanlı yeni bir kasaya geçtim dün. Kart fanları anlamsız bir şekilde sürtünme sesi yapmaya başladı. Acaba kablo montajını sorunlu yaptım kablolar mı fanlara değiyor dedim ama alakası bile yok. 55 derecenin altındayken fanlar duruyor bu modelde ama 56-57 oluyo kafasına göre boşta, normalde yapmazdı 54-55 sabit olurdu. 55 derecenin üstüne çıkınca fanlar iğrenç bir sürtünme sesi gibi bir sesle dönüyor ve sonra 55'e tekrar inip duruyor. Bir ara ses umarım harddiskten geliyordur dedim çünkü o tarz, harddisk yazma sesi gibi resmen. Bu sesi yeni yapıyor olması çok ilginç ama çok da sinir bozucu bir ses. Kesin çözümü yok herhalde bu konudan anladığım kadarıyla.

Konu açtım orda videolar mevcut bakabilirsiniz arkadaşlar ses sıkıntısı ne tarz bir şey .
Msi afterburner'dan kart fanını sürekli %50'de çalıştırınca sorun çözüldü şuan bende. Ne saçma sapan bir sorundur. Fanlar durmuşken ve yeni çalışıyorken yapıyor bu saçma sapan sesi. Bir daha gigabyte'ın kartlarından uzak dururum artık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı