Nvidia GT420 Hız Aşırtma Yapma

Overclock yapmadan önce yükte kullanırken ısı değerlerini kontrol edin. Overclock yaptıktan sonra da kontrol ederek artan ısı değerini kıyaslayın. Overclock ile aldığınız performans artışı FPS'ye çok etki etmiyor ise ekran kartını yormaya değmez. Zaten ekran kartınızın seviyesi malum. Bir de GPU Tweak ile Overclock yaparken ekran kartı voltajını değiştirmeden yapmaya çalışın. Ama dediğim gibi düşük seviye bir ekran kartına Overclock yaparak çok fazla beklentiniz olmasın. Sonuçta ömrünü yiyor. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem boşta iken ısı 24,25 aralarında seyrediyor. Memory Clock'u sona getiriyorum. CPU Clock'u da biraz arttırıyorum. O halde biraz duruyor bilgisayar ama ağır bir oyuna giriyorum. Oyun açıkken ısı değerleri 29,30 oluyor, fan hızı sonlandığında ise 25,24'ü görüyor. Soğutucum özel bir soğutucu değil. İşlemciyle beraber gelen soğutucu. OC yaptıktan sonra ağır oyunları, rahatlıkla takılmadan oynaya biliyorum. Ekran kartımı hiç zorlamadan, gayet iyi performans alabiliyorum. Siz ömrünü yer demişsiniz. Ne derece de ömrünü yitirir zorladığımda falan mı?

Overclock normal bir işlem değil. Kısa zaman içerisinde ve normal sınırlarda yapılırsa çok zararlı değil. Ama işin işine voltaj değerleri ile oynayarak overclock edilen parçanın sınırlarını keşfetmeye çalışılırsa başına her an her şey gelebilir. O sebep ile overclock yaparak biraz hızlandırmak zaman kazanmaktan başka bir işe yaramaz. Eninde sonunda o parça değişecek. :) Yani özetle zararlı. Sen günde 8 saat çalışıyorsundur ama şef'in sana 3 ay boyunca mesai var 12~15 saat çalışacaksın demesi gibi bir durum. Artık sen ne kadar dayanabilirsen. :)

Cevap için teşekkür ederim. Elbette o kadar zorlayarak yapmıyorum Overclock u. Sadece oyun performansları biraz artsın yeter zaten ekran kartını hiç ellemiyorum çünkü yanmasından korkuyorum. işlemcinin hızını arttırıyorum biraz fan hızını da ayarlıyorum sadece işlemciyi mi oc edeyim yoksa hiçbirini ellemeyim kendi ayarlarında kalsın mı? Yaşım küçük abi 13 yaşındayım yardımlarınızı bekliyorum. SAYGILAR..:confused:

Bende ekran kartıma aynı program ile OC. denemesi yapmıştım. Sonuç; ne kadar az yapmış olsam da fazla yüke bindiğinde hata veriyordu. Artış dediğin şey de 3-4 FPS. Eğer memnunsan, ömrünü biraz kısaltır ama rahat oyun oynarsın. Ekran kartına en az 30 dakika stres testi yapmanızı öneririm. Hata verip vermeyeceğini görmek için.

Hayır, hiç hata vermedi. Fazla yüke de bindirdim. Hatta işlemci performansını öğrenmek için işlemciye OC yaptım, sona dayadım. 5 tane de oyun açtım. Bilgisayar kasmadı bile. Hatta internetten Facebook'a bile girdim, sıkıntı yaratmadı. Bilgisayar da ne takılma, nede tuhaf sesler. Ben zaten ekran kartıyla pek ilgilenmiyorum. Biraz artırıyorum. Mesela 700'deyken 750 falan yapıyorum. Isı sıkıntısı bile olmuyor.

- - - Güncellendi - - -

Hiç bir şey yapmana gerek yok, olduğu gibi kullanabilirsin. Gereksiz yere yorma parçalarını.

Tamam o zaman hiç ellemeyeyim. Isı değerlerim normal mi? Ben bu soruda takıldım. Isı değerleri her yerde farklı gösteriyor. BIOS'ta farklı gösteriyor, CPU Tweak farklı. Hangisine inanarak fan hızını ayarlamalıyım ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı