Nvidia Güncellemeler ile Performans Düşürür mü?

Berk23

Megapat
Daha fazla  
GTX 1080 Ti karta sahibim. Yeni seri bana göre bekleneni veremedi 2080 1080 Ti ile kafa kafaya üstelik 11 GB belleğe sahip. Fakat bazı söylentiler var, Nvidia güncellemeler ile performans düşürecek gibi böyle bir şey olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkcası öyle söylentiler var. Bakın kendimden örnek vereyim. Zamanında GT650M, i7 3630QM 8 GB RAM laptop aldım. Tam bu olaydan iki hafta sonra 4. nesil işlemciler çıktı. Buna rağmen bu seneye kadar herhangi bir performans düşüşü yaşamadım. Özellikle sürekli oynadığım devamlı güncellenen online oyun için konuşayım. World of Tanks oynuyorum çıktığı günden bu yana hem de. Aldığım FPS hiç değişmedi oyunda. Herhangi bir ayarda değiştirmedim. Hep aynı ayarlarda her updatede hiçbir ayar değiştirmedim. Aldığım FPS hiç değişmedi. Eğer böyle bir yol izlenseydi bunda mutlaka bir değişiklik vs. olurdu.

Böyle bir yol izleyeceklerini sanmıyorum. Fakat şöyle olabilir. Grafikler kaplamalar vs. her sene gelişmekte. Bu işin bir sonu yok aynı teknolojide olduğu gibi. Yakın bir süre zarfında olmaz tabii ki bu. Bunlar geliştikçe kartınızın gücü yavaş yavaş yetmeyebilir. Ben ancak böyle bir şey olacağını düşünüyorum.

Bu riske girmezler bunu yaparlarsa çok kolay bir şekilde herkes farkına varır, herkesin birdenbire onları kötülemelerini istemezle. RTX'in amacı Ray Tracing ve DLSS, aynı kenar yumuşatma grafik ayarında performans artıyor DLSS sayesinde, Ray Tracing de cabası.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı