NVIDIA kartlar neden AMD kartlardan daha pahalı?

NVIDIA'nın adı sanı olduğu için, kazım performansı daha yüksek olduğu için. Daha stabil sürücüleri olduğu için. AMD son zamanda stabil sürücüler yayınlasa da insanlar artık AMD almıyor, üzücü bir durum. AMD tarafında çok sağlam F/P kartlar var, talep olmadığı için fiyatlar düşük kalıyor. NVIDIA kartlara talep çok fazla.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220515_204329.jpg
    IMG_20220515_204329.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 158
Neden 3060 10000TL iken 6600XT 7000TL? Eğer RT ve DLSS teknolojisini saymazsak saf performans olarak RX 6600 XT daha iyi performans veriyor ama 3000TL daha ucuz. Bu niye böyle?
NVIDIA daha cok talep goruyor.

•Eski AMD kartlardakı WattMan ve GPU surucusu hatalarindan dolayi insanlar AMD ekran karti almaya henuz sicak bakmiyorlar.

•Sürücü stabilizasyonu da AMD'nin başka bir problemi. Reddit ve benzeri forumlarda 6600XT ve 3060'ı deneyimleyip 3060'ı daha stabil bulduğunu söyleyen bir sürü insan var.

•NVIDIA NvEnc dekoderi, CUDA hızlandırması, ShadowPlay gibi rakip teknolojilere sahip. Yayıncılar, video düzenleme ve modelleme işiyle uğraşanlar bu yüzden NVIDIA tercih ediyorlar.
 
Bu işlerden anlamıyorum ama insanlar gülecek attığınız şeye muhtemelen.
:) Bu işlerden anlamayan biri güler. Anlayan biri amd ekran kartlarının 3d render konusunda gram değeri olmadığını bilir. Bazı gpu render motorları amd kartları bile desteklemiyor. Render konusunda amd sınıfta kalıyor benchmark üzerinde görüldüğü gibi.
 
Son düzenleme:
AMD kullanan biri olarak söylüyorum tamamen tercih meselesi olarak görüyorum ben ben hiç sürücü hatası WattMan hatası vs almadım 1080p de FSR de DLSS de görüntüyü bozuyor zaten deneyimlerime dayanarak söylüyorum ben alırken 3060 ile arasında 200TL fark vardı deneyimlemek ve aradaki GPU farkından dolayı 6600XT aldım henüz pişman değilim yayıncı değilseniz çok da işe yarar şeyler sunmuyor NVIDIA.
:) bu işlerden anlamayan biri güler. Anlayan biri AMD ekran kartlarının 3D render konusunda gram değeri olmadığını bilir. Bazı GPU render motoru AMD kartları bike desteklemiyor. Render konusunda AMD sınıfta kalıyor benchmark üzerinde görüldüğü gibi.

Bu amacı oyun oynamak olan birinin gram umurunda olmuyor.
 

Geri
Yukarı