NVIDIA Kasıtlı Yavaşlatma Yapıyor Mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız şöyle bir ilginçlik var ki GTX 1060 kullanıyorum ve Far Cry 5'de orda görülen değerlerden 13-15 FPS fazla alıyorum. Driver olarak 416.34 kullanıyorum.
Sen de ShadowPlay açıp video kayıt yaparsan düşer. NVIDIA bence bilerek yavaşlatıyor.

Sen de ShadowPlay açıp video kayıt yaparsan düşer. NVIDIA bence bilerek yavaşlatıyor.
Allah allah bende mi sıkıntı var Shadow Play ile video çekince FPS'de değişiklik meydana gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hadi diyelim ki Nvidia performans düşüşü yapıyor Apple gibi her sürümle. Sence Apple ile aynı etkiyi yaratır mı ? Apple telefon sürücülerini manuel olarak yükleyip silemiyorsun. Fakat nvidia driverında fps düşüşü hissettiysen gidip aynı denemeyi sen de yap farkı görelim. Mesela ben genelde güncel driverı tercih ediyorum çünkü en basit grafiği kullanan oyunlar bile bazen görsel glitchler yapabiliyor.

Allah allah bende mi sıkıntı var Shadow Play ile video çekince FPS de değişiklik meydana gelmiyor.

Hacım benimki laptop 1050'si shadowplay anında geri oynatma kaydında 10-15 FPS kaybı yaşıyorum her oyunda. Sen masaüstü sistemi kullandığın için performansta pek gerileme olmamış olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hadi diyelim ki Nvidia performans düşüşü yapıyor Apple gibi her sürümle. Sence Apple ile aynı etkiyi yaratır mı ? Apple telefon sürücülerini manuel olarak yükleyip silemiyorsun. Fakat nvidia driverında fps düşüşü hissettiysen gidip aynı denemeyi sen de yap farkı görelim. Mesela ben genelde güncel driverı tercih ediyorum çünkü en basit grafiği kullanan oyunlar bile bazen görsel glitchler yapabiliyor.

Hacım benimki laptop 1050'si shadowplay anında geri oynatma kaydında 10-15 fps kaybı yaşıyorum her oyunda. Sen masaüstü sistemi kullandığın için performansta pek gerileme olmamış olabilir
Dur bi deniyim şüphe ettim kendimden.
Denedim PUBG ultra ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte oynarken 60 FPS maksimum kalitede ayrladım ve 15-20 sn çektim videoyu.

Shadow Play Açık:107
Shadow Play Kapalı:113

6 FPS oynattı...

Kesinlikle yapıyor. Youtube de örnekleri var. Mesela ben 1060 kartımın sürücüsünü güncellemedim ve güncellemeyeceğim. Uyarı verip duruyor ama olsun. Yeni ekran kartı satmak için eski ekran kartlarını son sürücüler ile kasıtlı olarak yavaşlatıyorlar. Ben şuan 390 ile başlayan sürücüyü kullanıyorum. 4xx sürücüsü çıkarmışlar ama onu yüklemeyeceğim.

Kesinlikle yapıyor. Youtube de örnekleri var. Mesela ben 1060 kartımın sürücüsünü güncellemedim ve güncellemeyeceğim. Uyarı verip duruyor ama olsun. Yeni ekran kartı satmak için eski ekran kartlarını son sürücüler ile kasıtlı olarak yavaşlatıyorlar. Ben şuan 390 ile başlayan sürücüyü kullanıyorum. 4xx sürücüsü çıkarmışlar ama onu yüklemeyeceğim.
PUBG var mı varsa ultra da kaç FPS alıyorsun ben güncelliyorum hep ve bir düşüş yaşamadım.

PUBG var mı varsa ultra da kaç FPS alıyorsun ben güncelliyorum hep ve bir düşüş yaşamadım.
Şimdi sırf denemek için güncelliyorum sürücüyü. 416.34 sürümü yükleniyor. deneyip buradan paylaşırım son durumu. Kendim denemek istedim :) Şuan 1060 için yapıyorum bunu. 1080Ti için de deneyip buraya yazarım.

Şimdi sırf denemek için güncelliyorum sürücüyü. 416.34 sürümü yükleniyor. deneyip buradan paylaşırım son durumu. Kendim denemek istedim :) Şuan 1060 için yapıyorum bunu. 1080Ti için de deneyip buraya yazarım.
Sen de benim gibi meraklısın anlaşılan. Ben de şu an 399.24'ü indiriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı