NVIDIA Kasıtlı Yavaşlatma Yapıyor Mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vardır tabi, bende hd 5570 var, hiç güncellemedim şahsen :)
iOS ta bile var biliyorum ben. Dediğin gibi pazarlama satış stratejileri.

Az önce video izledim Catalyst vs Crimson vs Adrenalin Edition sürücüler arası FPS farkına baktım Crimson ile Adrenalin bayağı yüksek FPS değerleri almış şuan Adrenalin sürücü indiriyorum birde onu deneyeyim :)

Bu planlı eskitme olayı tamamen kuru hurafedir. Adamlar zaten pazara hakim, pazar onların, neden yeni kartları satmak için eski kartlara müdahile etsin ki zaten adamlar cayır cayır satıyor kartlarını, inanmayın böyle şeylere. Bende son güncellemeleri yüklüyorum ve performans kaybım yok. Sisteminize iyi bakın, stabil çalıştığına emin olun belki de sorun ekran kartı sürücüsünden değildir.

Şu bilgilendirmeyi ekleyelim. Nvidia forumunda bazı yabancı arkadaşlar var. Bunlar her sürücü çıktığından önceki sürücü de hangi oyun ve yazılım hata veriyorsa ya da Hangi oyunlar daha sıkıntılı çalışıyorsa bunları test edip bildiriyor. Yani bu adamlar sayesinde Nvidia'nın gizli bir iş yapabilmesi mümkün değil.

Bazı oyunlar ve hata düzeltmeleri için çıkan sürücülerde farklı hatalar oluşabiliyor. Bunu hemen düzeltmeye çalışıyorlar.
20 K serisi için çıkan sürücülerden kaynaklı sorunların farkında olduklarından 1 Ay yakın civarda 5-6 Adet sürücü çıkardılar. Daha da hata düzeltmesi yapmaya devam ediyorlar.

Reddit ve Nvidia forumlarından yaşadığınız sorunları sizde bildirmeyi unutmayın.
Nvidia GeForce Drivers Forums
The NVIDIA Subreddit • r/nvidia

Bu planlı eskitme olayı tamamen kuru hurafedir. Adamlar zaten pazara hakim, pazar onların, neden yeni kartları satmak için eski kartlara müdahile etsin ki zaten adamlar cayır cayır satıyor kartlarını, inanmayın böyle şeylere. Bende son güncellemeleri yüklüyorum ve performans kaybım yok. Sisteminize iyi bakın, stabil çalıştığına emin olun belki de sorun ekran kartı sürücüsünden değildir.
Pazara hakim olmaları yeni ürün satmak için öncekilerin bozulmasını beklemelerini gerektirmiyor. Planlı eskitme tamamen günümüz dünyasında dönen ve her sektörde olan bir şey. Ben sektörüm gereği otomobilden örnek vereceğim. 2000 model bir elantranın iç döşemelerine bak. (Pas pas değil ama. Direksiyon simidi, torpido, tavan, koltuklar, kapı iç döşemesi vs.) Birde 2012 model bir elantraya bak. eski model olanın km olarak daha fazla yol yaptığı halde, yüksek modelden çok daha diri ve yıpranmamıştır içi. Beyaz eşya konusu da aynı. Validelerin evlilik buzdolapları hala çalışıyor işyerinde kullanıyorum. Benim evlenirken aldığım bütün beyaz eşyalar yenilendi. Eğer planlı eskitme yapmasalar bir ürünü alıp ömür boyu kullanır herkes.

Pazara hakim olmaları yeni ürün satmak için öncekilerin bozulmasını beklemelerini gerektirmiyor. Planlı eskitme tamamen günümüz dünyasında dönen ve her sektörde olan bir şey. Ben sektörüm gereği otomobilden örnek vereceğim. 2000 model bir elantranın iç döşemelerine bak. (Pas pas değil ama. Direksiyon simidi, torpido, tavan, koltuklar, kapı iç döşemesi vs.) Birde 2012 model bir elantraya bak. eski model olanın km olarak daha fazla yol yaptığı halde, yüksek modelden çok daha diri ve yıpranmamıştır içi. Beyaz eşya konusu da aynı. Validelerin evlilik buzdolapları hala çalışıyor işyerinde kullanıyorum. Benim evlenirken aldığım bütün beyaz eşyalar yenilendi. Eğer planlı eskitme yapmasalar bir ürünü alıp ömür boyu kullanır herkes.
Evet doğru söylüyorsun. Ailem de söylüyor, eski ürünler yenilere göre daha dayanıklı oluyor.

Evet doğru söylüyorsun. Ailem de söylüyor, eski ürünler yenilere göre daha dayanıklı oluyor.
Çünkü yeni ürünler daha teknolojik, daha hassas yapıda, daha fazla parçaya sahip. Bu nedenle bozulma ihtimalleri de daha fazla oluyor. Örnek olarak kullanmadığımız ama halen çalışan AEG buzdolabı var. 38 yaşında olmasına rağmen tamir görmemiş, bi 10 yıl sonra fişe taktığımızda çalışır bile. Ama baktığımda içinde sadece motor var başka teknolojik araç yok. Yani eskilerde parça az bozulma ihtimali de az. Yeni nesil buzdolaplarının içinde kamera, kapağında müzik çalar var :). En ufak akım dengesizliklerinde anakartları vs. yanabiliyor.

Edit: 34 yaşında :)

Ekran kartları farkı bir ürün, dediğiniz ürünler farklı bir ürün. Ekran kartlarının ömürleri daha fazladır daha dayanıklıdırlar. Ekran kartı ile bir ampülü karşılaştıramazsınız planlı eskitme konusunda. Saçma bir yorum olmuş ve evet diğer günlük hayatımızda kullandığımız ürünlerin planlı olarak eskitildiğini bende düşünüyorum. Sermayenin dönmesi için.

@Özgür capkın oyunun ayarlarından oynanışa tıkla, ''Ağ Hataları İstatistikleri'' seçeneğini açık yap. Bundan sonra oyunun içinde ekranın sol üstüne doğru oyun içinde aldığın ping değeri çıkacak. Beyaz rakamlar yükselip sarı veya kırmızıya dönüyorsa ping yüksek olduğu için akıcı gelmiyordur. Bunun NVİDİA sürücüsü ile alakası yok. Ancak son sürücüler ile evlerin içinde ışık patlamaları yaşarsan 411.70 sürücüsüne geri dön. Bunun sürücü ile ilgisi var, planlı eskitme ile alakası yok. Oyunlarda yaşadığınız her sorunu buna yormaktan vazgeçin. :)
Öncelikle beni etiketleyip cevap yazmanız çok saçma. Onun yerine cevapla diyip laf atabilirdiniz. Her neyse konuya gelecek olursak adam bire bir denediği halde eski driver'a göre düşüş var, bunu kabullenmeniz lazım ve en yeni çıkan Far Cry 5 gibi, God of War gibi veya Tomb Raider gibi oyunları oynamadığım yani sevmediğim için driver'larda onlara göre optimizasyon sağladığı için benim için güncelleştirmek hiçbir şeye yaramayacak ama her türlü illa planlı eskitme olur. GTX 1060 kullanıyorum, Afterburner sürekli çalışıyor ve kontrol ediyorum bende gerçek bir FPS düşüşü olmadı veya ben fark etmedim ama yine de son versiyonu yüklemeyeceğim. Bir lamba şirketi lamba üretir ve bunu piyasa sürer. Bu lamba satılır ama şirket bir zaman sonra batar neden derseniz bu şirket lambayı o kadar iyi yapmıştır ki yani planlı eskitme olmadan ve lamba 117 yıl olduğu halde hala yanıyor. Bu demek oluyor ki her şirket illa bir eskitme uygular. İster AMD, ister NVIDIA, ister Intel her şey en iyisi olsaydı böyle bir tartışma bile çıkmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan testlerle planlı eskitmenin olup olmadığını belirlemek yanıltıcıdır. Sürücüye ait güncelleme paketinin incelenmesi gerekir ve isteyen inceleyebilir de, sonuçta istihbarat bilgisi değil bu. Ben yapamam ama yazılım bilgisi çok çok iyi olan birisi bu güncellemenin planlı eskitmeyle ilgili olduğunu bulur, kanıtlarıyla açıklar, tüm dünyaya saniyeler içinde yayar. Yani hiçbir işlemci üreticisi bu riske girmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı