NVIDIA Kasıtlı Yavaşlatma Yapıyor Mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hadi diyelim ki Nvidia performans düşüşü yapıyor Apple gibi her sürümle. Sence Apple ile aynı etkiyi yaratır mı ?

Apple, güncelleme sonrası performans düşüşünün sebebini açıkladı. Bataryası kötü olan cihazlarda frekans düşüyor. Bataryayı yeniliyorsunuz ve sorun düzeliyor.

NVIDIA'nın performans düşürmesi söz konusu değil. Bir sürücüde birkaç kişi FPS düşüşü yaşadı diye firmayı sabotaj ile suçlayamazsınız.

Yeni sürücülerde %0.1 ve %1 FPS değerleri iyileştirilmiş. Sorun yaşayan arkadaşlar Windows 10 1809'a geçip DDU ile temizlik yaptıktan sonra son sürümü kurabilir.

Yine düşük FPS almaya devam ediyorsanız bir sonraki sürümü beklersiniz.

Ekleme: FPS artışı olabileceği gibi düşüşü de olabilir. Demek istediğim bu sizin düşündüğünüz gibi "GTX'leri yavaşlatıyorlar abi" durumu değil. NVIDIA bir Türk şirketi değil. ABD şirketi. Böyle bir durumda insanlar davasını açar, tazminatını alır. Nasıl ki ABD vatandaşları GTX 970 3.5 GB konusunda para iadesini aldıysa.

O yüzden bu firmaları Ortadoğu mantığı ile ele almayın. O çakallıklar her yerde sökmez.

Yeni çıkmış olan sürücülerde kimi sorunlar yaşanabiliyor. Bunun bilinçli bir yavaşlatma olduğunu düşünmek çok saçma. NVİDİA çakallık yapıp yavaşlattı, biz çok zeki kullanıcılar 5 dakikada eski sürüm kurup oyunu bozduk. :)

Eski arabalarda mesela iç döşemeler çabuk eskimezdi. Şimdiki arabaların 5 sene içinde döşemeleri çöp oluyor resmen. Tüketimi hızlandırmak için kasıtlı olarak eskitme uygulanıyor maalesef. Ekran kartların da neden olmasın?

GPU ile araba paspası karşılaştırması. Çok mantıklı...

GPU'lar kullanıldıkça performansı düşen bileşenler değildir. İngilizce biliyorsanız buyurun Linus'un test videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni çıkmış olan sürücülerde kimi sorunlar yaşanabiliyor. Bunun bilinçli bir yavaşlatma olduğunu düşünmek çok saçma. NVİDİA çakallık yapıp yavaşlattı, biz çok zeki kullanıcılar 5 dakikada eski sürüm kurup oyunu bozduk. :)

Hayır yani cidden, sanki eski sürüm sürücü kurmak yasak...

Performans düşüşü gibi bir şey söz konusu değil. Üstelik sisteminiz Nvidia kartlı bir sistem bile değil. İnternet ortamında gördüğünüz her şeye inanmayın.
Elimde GTX 1060 3 GB olan sistem de mevcut eski performansı vermiyor ekran kartı güncel sürücüyü kurunca. Recep Baltaş beğenmiş yorumunu sisteme göre yorum yapanlar da belli olmuş oldu.

Denedim, umarım konuyu açıklığa kavuşturmuştur. Oyundan oyuna değişiklik gösterebilir. Konu mesajında verilen video'da Far Cry 5 oyununda bariz bir fark olduğu görüldüğü için bu oyunda denedim.

Driver 399.24 Sonucu

0zMB5B.png

Driver 416.34 Sonucu

4zBMJG.png

Denedim, umarım konuyu açıklığa kavuşturmuştur. Oyundan oyuna değişiklik gösterebilir. Konu mesajında verilen video'da Far Cry 5 oyununda bariz bir fark olduğu görüldüğü için bu oyunda denedim.

Driver 399.24 Sonucu

0zMB5B.png

Driver 416.34 Sonucu

4zBMJG.png

Dostum bir daha bilmeden imzadaki yazılan sisteme göre milleti yargılama tamam mı ?

Sen ne akıllı bişeysin öyle :) Elim de GTX 1060 3 GB olan sistem de mevcut eski performansı vermiyor ekran kartı güncel sürücüyü kurunca. Recep Baltaş beğenmiş yorumunu sisteme göre yorum yapanlar da belli olmuş oldu.

Sisteme göre yorum yapanlar belli oldu diyorsun da, önceden AMD Radeon kullanıp memnun kalmış biri olarak kimsenin tarafını tuttuğum yok. Hep söylendiği gibi DDU ile sürücülerinizi temizledikten sonra yeni sürümün kurulumunu yapmanız gerekiyor. Aksi halde sürücü ile ilgili yaşanan sorunlar firmadan dolayı değil sizden kaynaklanıyor. Hem zaten eski sürücüyü geri yükleme veya hiç güncellememe gibi bir şansınız varken adamlar neden senin kartını yavaşlatsınlar.

Sana yardımcı olup yanlış bildiğin bir şeyi düzeltmeye çalışan ve senin yanlış yorumlarına gerçekten değer verip zaman ayıran insanların hakkını yeme.

Sisteme göre yorum yapanlar belli oldu diyorsun da, önceden AMD Radeon kullanıp memnun kalmış biri olarak kimsenin tarafını tuttuğum yok. Hep söylendiği gibi DDU ile sürücülerinizi temizledikten sonra yeni sürümün kurulumunu yapmanız gerekiyor. Aksi halde sürücü ile ilgili yaşanan sorunlar firmadan dolayı değil sizden kaynaklanıyor. Hem zaten eski sürücüyü geri yükleme veya hiç güncellememe gibi bir şansınız varken adamlar neden senin kartını yavaşlatsınlar.

Sana yardımcı olup yanlış bildiğin bir şeyi düzeltmeye çalışan ve senin yanlış yorumlarına gerçekten değer verip zaman ayıran insanların hakkını yeme.
Dostum DDU ile güvenli modda sürücü kaldırıp kurmasını bizde biliyoruz cahil cühela insanlar değiliz çok şükür AMD kullanman da beni ilgilendirmiyor bu arada. Hadi iyi forumlar sana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı