NVIDIA Kasıtlı Yavaşlatma Yapıyor Mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Özgür capkın laf atmak amacıyla değil, yardımcı olma maksadıyla yazdım. Ping değerlerin yüksek ise sorun ondan kaynaklanıyor olabilir. Eğer o ayar açık değilse açıp bir denemeni öneririm.

Cevaplamak yerine etiketlemeyi seçme sebebim, yazım yanlışı olan mesajları alıntılamanın ceza nedeni olması. Mesajlarında bu kısma pek dikkat etmediğin için ceza almak istemiyorum. :)

Not: God of War PC oyunu değil.

Son düzenleme:
DX9 destekleyen eski oyun GTA San Andreas'ı 355.60 driverla birlikte oynuyorum güncel driverla FPS düşüşleri yaşıyorum. O yüzden oyundan oyuna değişiyor bu durum.

Güncellemeleri yeni kartlara göre çıkartıyorlar bence bu yüzden eski kartlar fazla kaldıramadığı için FPS düşüşü yaşanıyor.

Planlı eskitmeyi daha çok Oyun firmaları ile anlaşarak yapıyorlar. Güncel oyunlar bir seri önceki en iyi ekran kartlarında 60 FPS değerlerini istikrarlı veremeyince kendin geçiş yapıyorsun. Sürücü üzerinden yapacak cesarette olduklarını düşünmüyorum.

Ubisoft mesela bazı detaylı grafik ayarlarını sunmak yerine düşük, orta ve yüksek şeklinde sunar. Bazı bağımsız firmalar ise her efekt detayını bloom, sharpen, god rays vb. tarzında sunar.

Çoğu kişi oyunlarda grafiklerin geliştiğini düşünüyor. Ben bilgisayar tarafında Batman gibi ya da konsol tarafında Sony yaptırdığı oyunlar dışında diğer oyunlara grafik olarak çok ilgilenmediklerini düşünüyorum.

GTX 960 G1 Gaming ile GTX 1050 Ti Windforce modelinden daha fazla FPS alıyorum eski sürücü ile.

:D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geç dönüş için kusura bakmayın. +125 MHz Core Clock ve +650 MHz Memory Clock Hız Aşırtması var. Power Limit %116 ve Voltage %100 olarak ayarlı. Pascal mimarisi kartlara overclock yapmanda herhangi bir sakınca yok eğer 8-9 Ortalama FPS artışı senin işini görecekse bu değerleri kullanabilirsin.

GTX 1060 için Pascal'da belirlenen maksimum voltage 1.093 V olduğu için voltaj ayarları da ekran kartına bir zarar vermeyecektir. Eğer çok rahatsız olacaksan Voltaj değerini %0 da bırakıp diğer ayarları uygulayabilirsin.
Ben de sizin yanıtınıza geç cevap veriyorum kusura bakmayın, ben MSI Afterburner üzerinden dediğiniz 2 ayarı yaptım birincisi Core Clock +125 MHz yaptım diğeri ise Memory Clock +650 yaptım ve başka bir ayara dokunmadım onaylama tuşuna bastım ancak AC Origins oyununca benchmark testinde hiçbir FPS değişikliği elde edemedim sebebi ne ola ki? :kıkırda:

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 765M ekran kartına sahip i7 Gigabyte marka laptopum vardı. Arkadaşlarla gidip CS:GO oynamak için kullanıyordum. O zamanlar GTX 1000 serisi yeni çıkmıştı ve yeni driverları yükleyince oyun ani FPS düşüklükleri nedeniyle oynanamaz hale gelmişti. 130 FPS oynadığım oyun sis ya da flaş atıldığında 40 FPS'e ani şekilde düşüyordu. Max FPS'imde sorun yoktu ama ani FPS düşüklükleri nedeniyle oynanamaz hale gelmişti. BF1'de de aynı sıkıntıyı yaşadığım için severek kullandığım laptopumu satmak zorunda kalmıştım. Kullandığım eşyalarımın içinde ve dışında toz bile bulunmaz hiçbir zaman. Arkadaşım benim bilgisayarımdan çok daha zayıf GT 940m i5 laptopuyla 60-80 FPS arası rahat şekilde oynayabiliyordu ki bahsettiğim oyun en basit oyunlardan biri. Ben yeni modeller çıktığında 2 eski serinin çalışma düzenini bilerek bozduklarını düşünüyorum, yani yeni driverlar geldikçe GTX 900 serisinin yavaş yavaş kullanılamayacak hale geleceğini düşünüyorum.

Ben de NVIDIA kullanıcısıyım ve küçük miktar da olsa NVIDIA fanıyım diyebilirim. Günümüzde büyük şirketlerin satış yapmak için yapmayacağı şey yoktur. Pazar payından ne alırlarsa onlara kâr yazar. Ha belki fark edilir geri düzeltmeye çalışırlar orası farklı konu. NVIDIA'yı babasının şirketi gibi savunan arkadaşları anlamak çok güç. Düşüş varsa farklı şekillerde ve farklı oyunlarda test ederek anlamaya çalışmak gerekir. Videoya bakılırsa net olarak böyle bir şey var ve yüzlerce kullanıcı bundan bahsediyorsa neden olmasın? Bu farkedilirse herkes tepkisini göstermeli ki NVIDIA geri adım atsın, sonraki güncellemede düzeltmeye çalışsın ve bir daha yapmaya çekinsin.

Arkadaşlar çok desteksiz ve gerçeği yansıtmayan yorumlar yapılıyor.

Sizden ricam, sürücülere laf atmadan önce laptopunuzun termal macununu yenileyin ki 100 derecede çalışmasın, korsan Windows kullanmayın ki arkada makineniz Bitcoin kazmasın ve en önemlisi, PS4 Exclusive oyunu PC'de oynamayın.

Onun dışındaki sorularınız için istediğiniz zaman konu açıp destek alabilirsiniz. Yardım etmek için buradayız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı