NVIDIA kayıt programında 60 FPS üstü kayıt nasıl yapılır?

AMD sürücüsü üzerinden kayıt alırken herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım, pek başarılı değil dememin sebebi oyunu +60FPS akıcı bir şekilde oynarken aldığım kaydı izleyince donmalar olduğunu gördüm birkaç defa. NVIDIA'da da böyleydi, AMD'de de böyle. Üstelik iki tarafta da sistemim gayet yeterliydi. O sebeple OBS kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

FreeSync ve G-SYNC açık kullanıyorsan videolarda donma sorunu olur fakat şu an dünyada en stabil ve 0-1 FPS düşeren kayıt programı Shadow Play.
 
FreeSync ve G-Sync açık kullanıyorsan videolarda donma sorunu olur fakat şu an dünyada en stabil ve 0-1 FPS düşeren kayıt programı Shadow Play.

FreeSync açık. Ara sıra donma oluyor dediğim gibi. NVIDIA kullanırken de monitörümde FreeSync desteği olduğu için o açıktı. Dediğim gibi kayıt izlenmeyecek derecede kötüydü, belki de benim ayarlarımda bir sorun vardı bilmiyorum.
 
Bende kendi deneyimlerimi söyleyeyim mesela replay record var bilirsin AMD de onu açınca oyun fena kasıyordu NVIDIA geçtim son 5 dakikayı açıyorum bazen 1 FPS düşüyor çok hoş bir şey.
 
Bende kendi deneyimlerimi söyleyeyim mesela replay record var bilirsin AMD de onu açınca oyun fena kasıyordu NVIDIA geçtim son 5 dakikayı açıyorum bazen 1 FPS düşüyor çok hoş bir şey.

Doğrudur hocam. AMD üzerinde kayıt aldığımda herhangi bir FPS kaybıyla karşılaşmadım ancak söylediğim gibi donmalar oluyordu. Ayardan ayara, sistemden sisteme değişebiliyor demek ki
 
Doğrudur hocam. AMD üzerinde kayıt aldığımda herhangi bir FPS kaybıyla karşılaşmadım ancak söylediğim gibi donmalar oluyordu. Ayardan ayara, sistemden sisteme değişebiliyor demek ki.

OBS en kullanışlısı zaten codec olarak demiyorum istediğin ekranı yakalam özelliği sesleri ayrı kaydetmesi vs o anlamda en iyisi OBS.
 
AMD'den Nvidia'ya geçtiğimde kayıt programındaki stabilite çok hoşuma gitti. AMD'de bazen oyunun sesini kaydetmiyordu. Update notlarında bilinen hatalarda da yazıyorlardı.
Nvidia'nın avantajı OBS tarzı programların da desteklemesi. Videoları 1080P kaydediyorum, Handbrake ile 2K'ya (2560x1440) upscale edip o şekilde YouTube'a atıyorum. 2K ve üstü çözünürlükte video yollayınca Youtube videoyu daha kaliteli kodlayıp kaydediyor. Öneririm.
Tesadüfen mi nedir bilmiyorum ama Gsync/Freesync açıkken video kayıtlarında hafif çamurlaşma oluyor gibi geliyordu.
 
Son düzenleme:
AMD'den NVIDIA'ya geçtiğimde kayıt programındaki stabilite çok hoşuma gitti. AMD'de bazen oyunun sesini kaydetmiyordu. Update notlarında bilinen hatalarda da yazıyorlardı.
NVIDIA'nın avantajı OBS tarzı programların da desteklemesi. Videoları 1080p kaydediyorum, Handbrake ile 2K'ya (2560x1440) upscale edip o şekilde YouTube'a atıyorum. 2K ve üstü çözünürlükte video yollayınca YouTube videoyu daha kaliteli kodlayıp kaydediyor. Öneririm.
Tesadüfen mi nedir bilmiyorum ama Gsync/Freesync açıkken video kayıtlarında hafif çamurlaşma oluyor gibi geliyordu.

AMD üzerinden kayıt yaptım, freesenyc açık ve kapalı şekilde. Dediğiniz gibi çok ufak görüntü kaybı yapıyor gibi. Bir de FreeSync açıkken çok nadir drop giriyor videoya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı