Nvidia - Nvlddmkm.sys Hatası

BrkD22

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Benim ekran kartımın aldığım günden beri bir problemi var.Bu gece World Of Tanks oynarken, oyun kitlendi ve karardı. Bir süre sonra düzeliyor ama düzelene kadar bilgisayar cevap vermiyor. Bilgisayar kendine geldiğinde AIDA programından, olay kaydı bölümünü incelediğim zaman, Nvlddmkm hakkında hatalar olduğunu gösteriyor. Hatanın oluştuğu zaman, oyunun kitlendiği zaman ile bire bir uyuşuyor.

Bu arada dün NVIDA sürücülerini güncellerken, mavi ekran hatası aldım. Bilgisayar kendini tekrar başlattı, sürücü yükleme işlemini GeForce Exprience programından, temiz kurulum seçeneğiyle tekrar yaptım.

Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayar özelliklerim
Anakart: Msi Z87 G-45
İşlemci: Intel 4670K (Stok Hızda)
Cpu FAN: Cooler Master HyperX 212
RAM: Corsair Vengance Pro 1866 MHz 2x4 GB @1600 MHz'
Ekran Kartı: Gigabyte Windforce GTX 770 2 GB
PSU: Cooler Master GX-750 80+ Bronze 750 Watt
Depolama: Corsair Force GS 128 GB, WD Caviar Black 1TB
İşletim Sistemi: Windows 8.1 Pro 64-Bit

Bios default hale getir. Ekran kartında OC varsa orj. haline getir. Bios güncelle ve Nvidia'yı Exprience'den değil, normal sürücüsünü indirip kurun.
Sürücü kurmadan önce DDU ile kaldırın sonra denetim masasından Nvidia firmasına ait ne varsa kaldırın. Sonra sürücü yükleyip deneyin. Oyun güncellemeleri varsa yükleyin. Mavi ekran almış isen dumpları paylaşın.

DDU nedir acaba?
Güncelleme: DDU'nun ne olduğunu öğrendim. Teşekkürler.

Dump Dosyalarının linkini aşağıya koyuyorum.

Dropbox - 110114-6515-01.dmp
Dropbox - 112414-9687-01.dmp

Ayrıca dün gece koymayı unutmuşum. AIDA 64 log ekran görüntüsünü de ekleyeyim. Belki fikir verebilir.
nrXwl6a.png

Son düzenleme:
Bios default hale getir. Ekran kartında OC varsa orj. haline getir. Bios güncelle ve Nvidia'yı Exprience'den değil, normal sürücüsünü indirip kurun.
Sürücü kurmadan önce DDU ile kaldırın sonra denetim masasından Nvidia firmasına ait ne varsa kaldırın. Sonra sürücü yükleyip deneyin. Oyun güncellemeleri varsa yükleyin. Mavi ekran almış isen dumpları paylaşın.

Dediğiniz adımları uyguladım. Oyunu açıp şuan test ediyorum. Fakat ben driverdan ötürü bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, bu sistem 6-7 defa formatlanıp temiz kurulum yapıldıktan sonra dahi aynı sorunu yaşattı. Kısacası sorunum 1,5 senedir devam ediyor. Bilgisayarımı aldığım ilk günden beri bu problemi yaşıyorum. İnternette biraz araştırma yaptım, bu problemin, anakart ile ekran kartının iletişiminin anlık olarak kesilmesinden ötürü meydana geldiğinden bahsedilmiş. Söz konusu problemin belirtileri, yaşadığım problem ile birebir uyuşuyor. Probleme neden olabilecek şeyler arasında, beni şüphelendiren iki şey var. 1. si bozuk ekran kartı olma olasılığı, diğeri ise güç kaynağından ötürü meydana gelebilecek problem.

Ama güç kaynağımda bir problem olduğunu zannetmiyorum, çünkü sistemime arkadaşımdan aldığım HD6870 taktığım zaman herhangi bir sorun yaşamadan kullanmıştım. Kartımda fabrika çıkışı O.C var fakat ben üzerine herhangi bir değişiklik uygulamadım.

Şuan oyunu test ediyorum. Umarım sorun çözülmüştür. Ama dediğim gibi çözüleceğini pek zannetmiyorum.

Bios'u bu akşam güncelledim. Kaspersky'i para verip aldım ama zaten genelde kapatıyorum. Güncelleme aracı olarak anakartın sunduğu MSI Live Update aracını kullanıyorum. Ben biraz bakayım neler güncel neler değil diye.

Şuan itibariyle Chipset sürücülerini güncelledim. Ekran kartı sürücüsünü dediğiniz gibi silip, nvidia sitesinden indirerek manuel olarak kurdum. BIOS güncellendi. Acaba hangi sürücülerin güncellemesi gerektiğini nereden görebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı