NVIDIA, RTX 2000 serisini kullanıcılara "iteledi"

Sonunda beni anlayan birisi. Adamlar bize beta tester muamelesi yapıp gözümüze soka soka RTX 3000 serisini tanıttı. Bu kadar sürede bu gelişme, var olan teknolojiden kısarak bir seri ortaya çıkarıp insanlara denetmeden olacak iş değil. RTX 2000 serisi, RTX test sürümüdür. RTX 3000 ise RTX üstüne kısılan özelliklerden eklenen RTX Plus'dır. Var olan teknolojiyi kısmadılar da ne yaptı bu adamlar, Cheat Engine mi açtı?

RTX Super kartlardan zaten anlıyorsun. 2019 Temmuz'da çıktı bu kartlar. Nvidia ise Ampere kartlar hakkında Ocak 2020'den beri sinyaller veriyordu. Nvidia 6-7 ayda yeni teknoloji bulmadı zaten planı buydu. RTX Super kartların üzerine birazcık CUDA çekirdeği serpip fiyatını artırarak itelediler en basiti. Şu anda RTX 3070 karşısında 2080 Super'in adı bile anılmıyor. Bir de gelecek 3060'ın fiyatını ve performansını düşün.

Mimarisinin adı ampere olan kartların güçsüz olmasını mı bekliyordunuz? Firma kendi kartlarının kat be kat üstüne çıkarak teknolojisini masaya vurmuş. İlk sızıntılardan itibaren kartların aşırı güçlü olacağı belliydi. 2000 serisine bile karşılık veremeyen rakibi varken firma istediği gibi fiyatlandırma yapar.
Duyduğuma göre AMD'de çıkaracakmış RayTracing kart. Bilemiyorum ne kadar performanslı olur.
RTX Super kartlardan zaten anlıyorsun. 2019 Temmuz'da çıktı bu kartlar. Nvidia ise Ampere kartlar hakkında Ocak 2020'den beri sinyaller veriyordu. Nvidia 6-7 ayda yeni teknoloji bulmadı zaten planı buydu. RTX Super kartların üzerine birazcık CUDA çekirdeği serpip fiyatını artırarak itelediler en basiti. Şu anda RTX 3070 karşısında 2080 Super'in adı bile anılmıyor. Bir de gelecek 3060'ın fiyatını ve performansını düşün.
Maalesef öyle. Son zamanlarda alan ben ve benim gibiler resmen kazıklandık.

Mimarisinin adı ampere olan kartların güçsüz olmasını mı bekliyordunuz? Firma kendi kartlarının kat be kat üstüne çıkarak teknolojisini masaya vurmuş. İlk sızıntılardan itibaren kartların aşırı güçlü olacağı belliydi. 2000 serisine bile karşılık veremeyen rakibi varken firma istediği gibi fiyatlandırma yapar.

AMD için bir dklık saygı duruşu.

Arkadaşlar haklısınız, oyuncak satın almıyoruz tabii ki ancak 2 yılda bir teknolojiyi bu kadar geliştirmiş olmaları normal mi? Bence RTX 2000 ile RTX test edildi.
(2013-2015-2017)
GTX 780-780 Ti - 970-980 ti - 1070-1080ti Bu kartlarda 2 sene aralıkla piyasaya sürüldü. Bu çok normal bişey, araba firmalarıda her sene araba çıkartabiliyorlar özellikleri daha geniş ve daha iyi olup daha az fiyata satılabiliyor. Bu kafayla düşünürsek hiç bişey almamamız gerekiyor, bu gibi şeyleri bilmek gerek.

Kazıklanmak demeyelim isterseniz. Neden diyeceksiniz bu RTX ile yeni bir teknolojiye adım atıldı. Forumda inanın çok gördüm bu yeni teknolojiye geçişin ilk adımı bu kartlara henüz para verilmez diye yorum yapanlar konu açanlar oldu. Evet bi nevi haklı çıktılar. Yeni teknolojiye ilk adımdı bu. Üzerine çok fazla koyulup bu yeni teknolojinin gelişeceği de bariz belliydi. Bende alacaktım ilk başlarda çok heves etmiştim ama bu tarz yorumları konuları görünce düşünüp gerçekten haklılar dedim ve sabredip bekledim. Şimdi 3070 almayı düşünüyorum fiyatını da düşünürsek gerçekten çok uygun.

Birde bu kadar yüksek performans artışı olacağı meselesine gelelim. Nvidia geçmişine bakarsanız 2 veya 3 nesil sonraki kartlarda böyle çok büyük performans artışları yaşamış bir firma. En yakın zamandaki örneği 900 serisi kartlar ile 1000 serisi kartlar arasındaki performansa bakın burda da büyük bir performans artışı oldu. Ha şu da bir gerçek elinizdeki kart gerçekten uzun seneler kullanacağınız bi kart. Sizi pişman edeceğini düşünmüyorum. Fiyat açısından bakarsak ödediğiniz fiyattan daha düşük fiyatla daha yüksek performans sunacaklar evet doğru ama bu hamlenin olmasındaki sebeplerden bazıları da bir 7 nm sürecinde üretim maliyetlerinin düşmesi, ikinci Sony'nin özel oyunları PC'ye çıkartması ve daha fazlasını getireceğini söylemesinden sonra Konsollarla da rekabet etmek için böyle bir adım attılar. Üreticiler arasındaki rekabet son kullanıcıya yarar her zaman için. Şikayet etmek yerine bunları düşünüp bu fırsatlardan faydalanmak en doğrusu. Ama unutmayın elinizdeki kartlar sizi asla pişman etmeyecek.

Kazıklanmak demeyelim isterseniz. Neden diyeceksiniz bu RTX ile yeni bir teknolojiye adım atıldı. Forumda inanın çok gördüm bu yeni teknolojiye geçişin ilk adımı bu kartlara henüz para verilmez diye yorum yapanlar konu açanlar oldu. Evet bir nevi haklı çıktılar. Yeni teknolojiye ilk adımdı bu. Üzerine çok fazla koyulup bu yeni teknolojinin gelişeceği de bariz belliydi. Bende alacaktım ilk başlarda çok heves etmiştim ama bu tarz yorumları konuları görünce düşünüp gerçekten haklılar dedim ve sabredip bekledim. Şimdi 3070 almayı düşünüyorum fiyatını da düşünürsek gerçekten çok uygun.

Bir de bu kadar yüksek performans artışı olacağı meselesine gelelim. NVIDIA geçmişine bakarsanız 2 veya 3 nesil sonraki kartlarda böyle çok büyük performans artışları yaşamış bir firma. En yakın zamandaki örneği 900 serisi kartlar ile 1000 serisi kartlar arasındaki performansa bakın burada da büyük bir performans artışı oldu. Ha şu da bir gerçek elinizdeki kart gerçekten uzun seneler kullanacağınız bir kart. Sizi pişman edeceğini düşünmüyorum. Fiyat açısından bakarsak ödediğiniz fiyattan daha düşük fiyatla daha yüksek performans sunacaklar evet doğru ama bu hamlenin olmasındaki sebeplerden bazıları da bir 7 nm sürecinde üretim maliyetlerinin düşmesi, ikinci Sony'nin özel oyunları PC'ye çıkartması ve daha fazlasını getireceğini söylemesinden sonra konsollarla da rekabet etmek için böyle bir adım attılar. Üreticiler arasındaki rekabet son kullanıcıya yarar her zaman için. Şikayet etmek yerine bunları düşünüp bu fırsatlardan faydalanmak en doğrusu. Ama unutmayın elinizdeki kartlar sizi asla pişman etmeyecek.

Aradığım ferahlatıcı yorum :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı