NVIDIA, RTX 2000 serisini kullanıcılara "iteledi"

En azından 3070 referans fiyatıyla gelse de bizim gibi garibanların yüzü gülse. Daha düşüğü gelmez ama daha üstü gelmesin bari fiyat anlamında.

Buna ayak uydurmak zor son kullanıcı her zaman aldıgı kartı senelerce Ultra'da kullanmak ister ama böyle bir şey biraz zor.
Son kullanıcı için çalışsalardı 10 yıl garanti verirlerdi. 10 yıl kart bozuldukça yaptırırdın. Son kullanıcıyı düşünürlerse para kazanamazlar. 🙃

Arkadaşlar haklısınız, oyuncak satın almıyoruz tabii ki ancak 2 yılda bir teknolojiyi bu kadar geliştirmiş olmaları normal mi? Bence RTX 2000 ile RTX test edildi.
İste olay su aslında. Bu tür yeni çıkan teknolojiler ya da mimariler sorunlu, hatalı ya da tam performansı alınamamıs seriler olabiliyorlar. Bunu zamanla kullanıcı geri bildirimi ve kendi tecrubesiyle firmalar daha da gelistiriyorlar ve o mimarinin ya da teknolojinin gerçek gücünü yavas yavas görmeye baslıyoruz. Bunla alakalı verebileceğim iki örnek var. Biri bu yasadığımız diğeri de Ryzen serisi. Hatırlarsan ilk Ryzen serisi güzel seyler vaad ediyordu, önü açık güzel bir mimarisi vardı. Ki güzel isler de basardı ama hala bir seyler tam oturamamıs, bir seyler eksikti. Birazcık daha pissin ben 1-2 nesil sonraki Ryzen serisi alırım dedim. Demek istediğimi anladın sanırım.
Ayrıca söyle bir sey de var. Sen bu seriden bir kart alarak, almayandan 1-2 sene daha fazla bu teknolojiyi kullandın. Bunun da bir bedeli var. He ben 1-2 ay önce aldım diyorsan ve özel bir sebebin yoksa bunun için bu senin hatan. Yeni seri çıkmaya yakın insanlar bas bas bağırıyor yeni kartlar, yeni ürünler almayın diye.

Şöyle düşünün hocam, Nvidia'nın "Super" kartları genelde AMD'nin o an çıkan kartlarına üstünlük sağlamak için çıkarıldı ve başarılı oldu.

Mesela kendi kullandığım üründen yola çıkayım, bu adamlar GTX 1660 Super'i 2 günde tasarlayıp satışa sunacak değiller, değil mi? Yani demek istediğim, bu firmalar koca koca global şirketler. Uzun üretim/satış/pazarlama departmanları falan vesaire birçok şey var.

İnsanların ve günün gereklerine göre ellerindeki teknolojiyi parça parça veyahut ne var ne yok satabilirler. Bu onların bileceği iş. Yukarıda birkaç arkadaşın da dediği gibi, bu mantıkla 30xx serisinden sonra gelecek potansiyel 40xx serisi için de aynı cümleyi kuracaksınız.

Hangi kartı aldın bilmiyorum da mesela 2060 aldıysan, 3060 çıkana kadar yine aşağı yukarı 10 ayı devirirsin ki verdiğin parayı ve geçirdiğin vakti kısmen amorti eder. Ağustos ayında 4000 TL civarına 2060 Super alan adama nasıl "1 ay sonra 1000 TL farka senin karttan en az 2 kat daha güçlü kart satacaklar" diyeceksin?
Bu mantıkla 30xx serisinden sonra gelecek potansiyel 40xx serisi için de aynı cümleyi kuracaksınız.

Nvidia'da hiç bir zaman bir önceki serinin amiral gemisi sonraki neslin 3. kartı tarafından bu şekilde geçilip, fiyat farkı oluşturmamıştı. 980 Ti ile 1070 farkından bile daha büyük bu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar haklısınız, oyuncak satın almıyoruz tabii ki ancak 2 yılda bir teknolojiyi bu kadar geliştirmiş olmaları normal mi? Bence RTX 2000 ile RTX test edildi.

Boş arsadan şehir yapmak, kentsel dönüşümle ilçe yapmaktan kolaydır. Gelişmeye açık sektörde açlık, yeniliğe doymuş ve tüketiciye yeni şeyler sunamayan nostaljik teknolojiden daha fazladır.

120-100=0 ve 20-0=20 arasındaki 20 farkı teknoloji gelişme olarak baz eşit değildir. Birinde %20 artış varken diğerinde %100 artış var. RTX teknolojisi oldukça yeni ve gelişmeye açık bir sektör. Kartlar ilk çıktığından beri herkes "RT Core yetersiz", "Raytracing açınca FPS zemine çakılıyor", "GTX 1050ti eşittir RT açmış RTX 2060" diye bangır bangır bağırıyor. Herkes biliyordu yetersiz olduğunu. Adamlar da söyledi. Bu daha başlangıç dedi. Ortada ray tracing destekli oyun bile yoktu, optimizasyon zaten malûm.

320 FPS ile 240 FPS arasındaki farkı hissedemezken adamların 512 FPS vaad etmesi sence ne kadar fark yaratır. Standart kas gücü kartları geride kaldı. Elbette yeni ve gelişmeye Ray tracingden devam edecekler. Adamların bütün uğraşları bu yönde çünkü. Sadece kas gücü devri bitti artık.

Hayır sen kullanılmadın, kimse kullanılmadı. Sana vaad edileni aldın, ne eksik ne fazla. Yeni teknolojinin ilk versiyonunu aldın zaten, gelişmemesini mı istiyordun? Yada daha pahalı olmasını?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı