NVIDIA, RTX 2070 SUPER Üretimini Sonlandırıyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Nvidia.jpg

Yeni nesil Ampere yongalarının üretimine yoğunlaşan NVIDIA, Turing mimarili RTX 2000 ekran kartlarının üretimine son veriyor. NVIDIA, yeni nesil RTX 3000 serisi ekran kartları yaklaştıkça mevcut nesil ürünlerin fişini çekmeye ...

Devamı: NVIDIA, RTX 2070 SUPER Üretimini Sonlandırıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Yani olaya teknolojik olarak değilde firmaların ticari olarak dışardan şöyle bir sezgisel bakarsak 3000 serisi RTX ekran kartlarının hali hazırda projesi varken birazda 2070 super diye bir ekran kartı çıkartalım bunu da piyasaya sürüp biraz daha para toplayıp sonrasında 3000 serisi ekran kartlarıyla yolumuza devam edelim gibi bir düşünce geliyor. Ah NVIDIA Ah ! 😀

Artan üretim maliyetlerinin sonucu olduğunu düşünüyorum. Yoksa hiçbir firam kolay kolay başarılı ürününü piayasadan çekemez.

Yarı iletken sektöründe üretim maliyetleri zaten artmıştı, VRAM maliyetleri de cabası. COVID pandemisiyle beraber, farklı her ürün, üretici firma için olduğundan daha fazla yük haline geldi.

Hayırlısı olsun.

Artan üretim maliyetlerinin sonucu olduğunu düşünüyorum. Yoksa hiçbir firam kolay kolay başarılı ürününü piayasadan çekemez.

Yarı iletken sektöründe üretim maliyetleri zaten artmıştı, VRAM maliyetleri de cabası. COVID pandemisiyle beraber, farklı her ürün, üretici firma için olduğundan daha fazla yük haline geldi.

Hayırlısı olsun.
Pandemi sonrasında firmaların biraz daha kabuklarına bürünmesi , üretim tarafında maaliyetleri kısması mantıklı dediğiniz gibi. Ayrıca 3000 serisi ekran kartları bir önceki nesil'e göre çok daha başarılı olduğundan fikrinize katılıyorum. Fakat Türkiye'de ki dolar kuru ve vergilerden dolayı maalesef her kullanıcı sistemlerini upgrade edemiyor. Herhalde bundan sonra çoğu kullanıcı gibi bizde youtube'da test videolarını seyrederek yutkunacağız gibime geliyor 🙂

Çok saçma olay parası olmayanlar ne alacak? Resmen diyorlar "PC alacaklar RTX 3000 serisini mecbur alacaklar"
Umarım piyasa da bazı alışveriş sitelerinde kalan son stokları ucuza satarlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı