NVIDIA RTX 3000 çıkınca 2000 fiyatları düşer mi?

Hayır bence düşmez dolar daha da artacak gibi ve bu ülkede artan bir şeyin fiyatının hiç düştüğünü görmedim en iyisi paranız varken alın beklemeyin yarının garantisi yok.
 
2. el fiyatları baya düşer büyük ihtimal ya da yurt dışından aliexpressten filan baya ucuza gelebilir ama sıfırı için aynı şeyi söyleyemem ama 2000 serisi almaktansa 3000 serisini almak daha mantıklı daha fazla gelişme var hatta DLSS 3.0 sadece 3000 serisi kartlarda filan olabilir belki.
 
Üretici firma fiyatları revize eder fakat sen hissetmezsin burada, yıl sonu tahminleri iyi senaryoda 7.20 falan 50-100$ lık revize yapsa bile sen bugün aldığından daha pahalıya almış olacaksın. Tabi ek gümrük vergileri gelmez ise misal sene başı 1500 TL'lik giriş segment android cihazlar bugün 2500 tl hem üstünden 6 ay geçti artık yeni seri cihazlar değiller ama ek gümrük vergisi ile bir anda orta segment fiyatlarına çıktı cihaz hala aynı giriş segment ama fiyat orta :). Bu işlerin iki temel ayağı var 1. Döviz ayağı 2. Vergi ayağı hangisi daha korkunç sen seç geçen sene Ps 4 fiyatları ile şuan kaç tane Ps 4 Alınıyor ? kur inanılmaz değişmedi ama ek gümrük vergileri getirildi anlatabiliyor muyum yarın bilgisayar bileşenlerine gelip gelmeyeceği belli değil.
Tavsiyem eğer gelecek 1-2 ay içinde satışa sunulacaksa beklemen ha ama o sırada misal cazip bir indirim kampanya görürsen Rtx 2080 de direk al ama ana fiyat üstünden düşünürsek bekleyebilirsin.
 

Geri
Yukarı