Yavuz_Çetin
Gigapat
Daha fazla
4060 Ti'ya 11-12K verene kadar RX7600'e 6-7k vermek çok daha mantıklıdır. Veya 2.el 3060 TI-RX6800-3070.
Kesinlikle alınabilirliği yüksek olan kart şu anda RX7600'dür. Ki 4060 Ti fiyatlarına 7700XT çıkacak ve bence çok daha performanslı olacak 4060 Ti'ya göre.
Kimse kusura bakmasın NVIDIA bu işi yapıyor. Her ne kadar fiyatlardırmasına göre performansı şu anda iyi olmasa da getirdiği teknolojiler ile ekran kartı piyasasına liderlik ediyor. Etmeseydi AMD DLSS'e karşı FSR çıkarmaz kartlarına RT özelliği eklemezdi.
Şu vakitten itibaren NVIDIA alacağımı sanmıyorum. Özellikle 4000 serisi.
Hocam saf güç devri kapandı öyle bir şey yok artık NVIDIA da teknolojiye yoğunlaştı DLSS 3 RTX ptx teknolojilerini sundu saf güç GTX 10 ve RTX 20lerdeydi adamlar saf güce önem vereydin DLSS 3 yapmalardi 4060 Ti almak bence mantıklı çünkü DLSS 3 ve bir sonraki güncelleme DLSS 4'u alacak ve FPS'ler uçacak DLSS de oyunların yüzde 80 ine geliyor zaten büyük oyunların neredeyse hepsinde var ileride de gelir 5 yil sürmez God of War'a çıktığı anda geldi 4060 Ti DLSS 3 ile 3070 Ti'a eşit oluyor zaten o yüzden kart guxel bir tık pahalı evrt ama ülkemiz böyle zaten alıştık bende 4080 kullanıyorum saf güç anlamında 3090'a çok yakın ama DLSS 3 açılınca 3090 Ti'a bayağı bir fark atıyor yani teknoloji şu an önemli bayağı NVIDIA da dikkat ederseniz teknolojiye odaklanıyor şu anda.
Rtx 4080 veya 70'e kadar okey de 4060 bir saçmalık. 4050 falan çıkarsa 1050 ti kadar VRAM'i olur herhaldeŞahsen grafikleri Low yaparım ama asla DLSS, FSR açmam. Gerçekten anlamıyorum ya millet kör, görüntü farkını anlamıyor. Ya da fanboy. Hala di el es es diyenler var acayip. Saf güç her şeydir.
NVIDIA 4000 serisini yeni teknolojiler ile millete sokmaya çalışıyor ancak millet akıllandı herhalde. 4090 dışında hiçbir kart alınmaz RTX 3090 ve RX 6000 serisi varken. Bence.
DLSS teknolojisi 50'ye yakın oyunda var ve artıyor arkadaş, bir bak da öyle yorum yap...technopatın videolarını iyi izle...DLSS 2 destekli oyunlar çok, DLSS 3 RTX 4000 serisiyle geldiği için, onu destekleyen oyunlar şimdilik az...ama DLSS her oyuna gelmez diye bir saçmalık yok...Hayır gelmez. Yeni çıkanlara ancak gelir. O da hepsine gelecek diye bir kural yok. Oturup 5 sene her oyuna gelmesini bekleyemeyiz.
Şahsen grafikleri Low yaparım ama asla DLSS, FSR açmam. Gerçekten anlamıyorum ya millet kör, görüntü farkını anlamıyor. Ya da fanboy. Hala di el es es diyenler var acayip. Saf güç her şeydir.
8 GB VRAM'den dolayı yediginiz darboğazı DLSS 3 ile kapatmakta size basarılar diliyorum. Saf güç kapanmışmış. Şu DLSS'i biz kadar abartan bir millet yok savunanların da görüntüyü bozdugunu gormuyor mu anlamıyorum, kardesim DLSS 2K ekranin yoksa gerekmedikce açılmamalı goruntu çamurlaşıyor simdi nasıl saf performansa bakmayalim. Ama doğru unutmuşum bizim oyun anlayisimiz FPS sayacinda yuksek rakamlar gormekti dogru.
Görüntünün kalitesinin hiçbir önemi yok abi FPS'in arttı mı tamamdır olay kapandı.
RTX 4080 veya 70'e kadar okey de 4060 bir saçmalık. 4050 falan çıkarsa 1050 Ti kadar VRAM'i olur herhalde
@Shuichi Tatsuo aynen hocam SS ile görüntü karşilaştirmak çok mantıklı. Bu hiç aklıma gelmemişti.
Gram teknoloji bilgisine sahip olmadığını kanıtladın tebrik ederim. Dlss her oyuna bal gibi de gelmez. Her firma bunu yapamaz ya da yapmaz. Adam mesela indie oyun yapacak bütçesi az. Ama UE4 kullanacak mesela. İyi grafik koyacak oyununa. Ama DLSS ya da FSR koymayacak şirket değil bu adam. 50'ye yakın oyunda varmış. Binlerce oyun var 50 tane oyun için gidip bu çöp kartı mı alacağım? Siz Allah bilir 1080 ti mı 3050 mi deseler 3050 dersiniz DLSS var diye. Dlss ve FSR görüntüden kısan teknolojiler. Babanızın hayrına FPS vermiyor yani. UE5 mesela. Nasıl bir grafik yapabiliyorlar farkında mısınız? Bağımsız yapımcılar da kullanacak bunu. Ya da küçük bütçesi olan minik şirketler. Bunların hepsinde DLSS olacağına inanıyor musunuz? İnanıyorsanız uslu bir çocuk olun belki bir gün şirinleri de görürsünüz.DLSS teknolojisi 50'ye yakın oyunda var ve artıyor arkadaş, bir bak da öyle yorum yap...technopatın videolarını iyi izle...DLSS 2 destekli oyunlar çok, DLSS 3 RTX 4000 serisiyle geldiği için, onu destekleyen oyunlar şimdilik az...ama DLSS her oyuna gelmez diye bir saçmalık yok...