NVIDIA Standard ve DCH sürücü farkı

yusuf6554

Megapat
Katılım
17 Ekim 2013
Mesajlar
5.430
Makaleler
65
Çözümler
51
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk MAX
ADATA XPG Spectrix D60G 2x 8 GB DDR4 3000MHz CL16
MSI GTX 1660 Super Gaming X
Cooler Master ML240L V2
Kingston A2000 1 TB SSD
SanDisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kingston UV400 240 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Corsair 275R Airflow White
Cooler Master MWE 700W 80+
Windows 11 Pro 23H2 64 Bit (x64)
Windows 11 Enterprise (Windows To Go) 23H2 64 Bit (x64)
Monitör 1: AOC 24G2SPU
Monitör 2: AOC C24G1
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Az önce geforce.com/drivers adresinden yeni aldığım GTX 1660 Super için önden sürücü indirirken bir şey fark ettim. GeForce.com üzerinden indirdiğim sürücü DCH sürücü çıktı. Sonra NVIDIA.com üzerinden standart sürücüyü indirdim ve sorunsuz indi.
Peki standart sürücü ile DCH sürücü arasındaki farklar nelerdir? Ayrıca hangisini kurmalıyım?
Not: Ekran kartım dün kargoya verildi ve bugün geleceği öngörülmüş. O yüzden önden sürücü indirdim. Umarım bu akşam yeni karta geçebilirim.
 
Dch sürücüsünde kontrol paneli gibi şeyler bulunmaz sadece ekran kartı sürümü güncellenir ekstra bir panel için Microsoft Store üzerinden indirme yapman gerekebilir.
 
DCH sürücüsünde kontrol paneli gibi şeyler bulunmaz sadece ekran kartı sürümü güncellenir ekstra bir panel için Microsoft Store üzerinden indirme yapman gerekebilir.
Microsoft Store üzerinden indirirken Microsoft hesabı gerekmez değil mi?
 
Standart sürücü her zaman stabil ve sorunsuz bir deneyim sunmuştur. Dch'ı bilmiyorum, denemenizde fayda var yine de, fazla bir farkı yoktur belki de. Ama dediğiniz şekilde bir hesap gerekebilir.
Daha önceden birkaç tane uygulama indirmiştim Microsoft Store üzerinden (hesap ile giriş yapmadan). Sorunsuzca inmişti. Zaten bildiğim kadarıyla Microsoft birkaç sene önce ücretsiz uygulamalar ve araçlar için hesap gereksinimini kaldırdı. O yüzden büyük ihtimalle yine sorun yaşamadan indirebileceğim.
Aslında Microsoft hesabım şu anda uygulama hesabı olarak ekli ama formattan sonra esas denemem mümkün olur. Şimdilik i5 3570K ile kullanacağım 1660 Super'i. Muhtemelen darboğazın dik alasını yaşayacağım 🤣
Formatı da Ryzen'a geçtikten sonra atacağım. Anakart ve RAM'i bekliyorum, İtopya hantal olmasa şimdiden formatı basmıştım ama işte yapacak bir şey yok. Bekleyeceğiz.
 
Biraz araştırma yapsanız detaylı açıklaması var.
Ayrıca Microsoft store tam olarak düzgün çalışmıyor. Bu yüzden Nvidia sitesinden yüklenen sürücüler, Standart sürümü kuruyor. Sadece Hotfix sürücülerinde DCH ayrı sunduklarını gördüm. Bir kere denemiştim. Ama yeni sürücü güncelleyince standart denetim masasını kurdu.
 
An itibarıyla MSI GTX 1660 Super Gaming X'e geçtim. DCH sürücü ile kurulumu yaptım ve tahmin ettiğim gibi NVIDIA Control Panel gelmedi. Microsoft Store üzerinden rahatça indirdim ve şu anda sürücü sorunsuzca çalışıyor.
Hepinizde tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Biraz araştırma yapsanız detaylı açıklaması var.
Ayrıca Microsoft Store tam olarak düzgün çalışmıyor. Bu yüzden NVIDIA'nın sitesinden yüklenen sürücüler, standart sürümü kuruyor. Sadece Hotfix sürücülerinde DCH ayrı sunduklarını gördüm. Bir kere denemiştim. Ama yeni sürücü güncelleyince standart denetim masasını kurdu.
Öylesine öyle fakat Microsoft yeni sürücü paketleme sistemini sanırım kendi cihazlarından dolayı yapmış. Microsoft kendi Surface cihazlarının bazılarında da NVIDIA GPU kullanmaya başlayınca salt Windows'un varsayılan uygulamalarının yüklü gelmesi için böyle bir sürücü sistemi yapılmış olabilir.
 

Geri
Yukarı