Nvidia Sürücüsü Kuramama Sorunu

Shaycrom

Decapat
Yer
Steam
Daha fazla  
Arkadaşlar Nvidia denetim Masası sağ tıklayınca gözükmüyordu bende internette bir rehber okudum.
Rehber : Düzeltme: Nvidia Denetim Masası Açılmıyor - k2rx.com

Bu rehbere güvenerek Nvidia ekran kartımı falan sildim. Sonra rehberde yazdığı gibi nvidia'nın sayfasından yeni sürücümü indirmeye çalıştım.

Nvidia ekran kartını silmeden önce Nvidia uygulamasında gözüken PC özellikleri :
Ekran Alıntısı 2.PNG

Nvidia sayfasında seçtiğim sürücü :
Ekran Alıntısı.PNG

Yani ben sürücüyü doğru seçtiğimi düşünüyorum. Ancak kurulumda Sistem uyumluluğunu kontrol ederken şöyle bir hata veriyor.
Ekran Alıntısı 3.PNG

Arkadaşlar sürücüsüz kaldım sanırım rehbere güvenmemeliydim herhalde. Her şeyi doğru yapmama rağmen nasıl böyle bir hata veriyor? Hatta sürücümü de doğru seçmişken.

Bir yardım edin sürücüm geri gelsin.

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çok ama çok basit bir şekilde çözdüm. Driver booster programıyla bir tarama yapayım demiştim belki bir çare olur diye. Garip bir şekilde Driver booster sürücümü bulup PC'ye geri getirdi😅. Sonrasına Aygıt Yöneticisinde "Nvidia Geforce gtx 940mx" yazısı gözükünce büyük ferahladım. Ama yanında sarı bir ünlem vardı bir hata olduğunu belirtiyordu. Sürücüyü güncelle dedim şuan sürücüyü yüklüyor büyük ihtimal oda çözülcek.

Teşekkürler IObit.
IObit driver booster, iobit uninstaller ve iobit unlocker yazılımlarını yıllardır kullanıyorum en ufak bir sorunlar karşılaşmadım. Burada hiç kimse IObit yazılımlarını önermez ama ben işimi görüyorum bu yetiyor bana.
Merhaba,

DDU indirip, güvenli modda açıp, silersen ve tekrardan kurulum yaparsan, sorunun çözülür diye düşünüyorum.
Bu arada sildikten sonra driver'ı yüklerken internet bağlantısını kes (Windows kendisi eski driver yüklemeye çalıştığı için)

Merhaba,

DDU indirip, güvenli modda açıp, silersen ve tekrardan kurulum yaparsan, sorunun çözülür diye düşünüyorum.
Bu arada sildikten sonra driver'ı yüklerken internet bağlantısını kes (Windows kendisi eski driver yüklemeye çalıştığı için)
+1 Sizin söylediğiniz yorum şeklinde 1 hafta önce çözüme ulaştım arkadaşın dediğini yaparsan çözüme çok rahat ulaşacaksın.

ben birazcık cahilim de bu konuda birazcık detaylı anlatabilir misiniz DDU falan nedir?

peki güvenli açmak derken neyden bahsediyorsunuz?

Merhaba,

Burda "silersen ve tekrar kurulum yaparsan" diyorsunuz ancak burda silecek bir sürücüm yok ki. nvidia sürücüsünü sildim zaten

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı