nvlddmkm.sys Mavi ekran hatası

Paralyzer

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Sistem bilgilerim şöyle:
Nvidia GT 630M Ekran kartı
8 GB RAM
Intel Core 3610QM 2.30GHz

Bu lanet hata ile 5-6 aydır uğraşıyorum. Tanıdık bir bilgisayarcıya gittim ekran kartının çipi yanmış dedi. Tek çözüm ekran kartı değiştirmek dedi. (Birkaç hafta uğraştı bilgisayarla). İşin kötü tarafı ekran kartı gümrük sıkıntısı nedeniyle piyasada yok şimdilik. Belki bir çözüm bulurum diye buraya yazayım dedim. Akıl akıldan üstündür sonuçta.
Ben bu sorunla ilk defa Skyrim oynarken karşılaştım. Başlarda işletim sistemi olarak Win7 kullanıyordum. O zamanlarda oyun direkt kapanarak Kernel model driver 350? yanıt vermeyi kesti diye bir hata veriyordu. Bu hatayla sık sık karşılaşınca bilgisayarcıya götürüp format ve bakım yaptırdım. Tekrar denedim yine aynı hata ile karşılaştım. Sonra götürdüm baktılar Win10 yüklediler. Yine denedim bu sefer nvlddmkm.sys kodlu hatayı verdi. Bir daha götürdüm ve derinlemesine incelediler sanırım ekran kartı çipi yanmış dediler. Şu an ekran kartımın sürücüsü güncel. Bu hatayı düzeltmek için bir yol gördüm sitelerde nvlddmkm.sys adlı dosyanın ismini değiştirmekle ilgili. İşin aksi tarafı bu dosya bilgisayarımda yok ve bu hata ile karşılaşıyorum. Bu hata ile karşılaşıp da çözebilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
"nvlddmkm.sys Blue Screen"
Bu hata Nvdia ekran kartlarında karşılaşılan biraz da ünlü bir hatadır.
Bu hatanın sebebi/kaynağı ise driver dosyalarıdır.
Çözüm için bildiğim bir yöntem var.

Başlat>Çalıştır>"devmgmt.msc" yazıp,enter tuşuna basın.
Görüntü bağdaştırıcıları kısmına tıklayın.
Ekran kartınıza sağ tıklayıp,"Cihazı Kaldır" seçeneğine tıklayın.
"Bu cihazın sürücü yazılımını sil" uyarısının solunda ki boş kutucuğa tik koyup,"Kaldır" butonuna basın.
Ardından Nvdia'nin resmi sitesinden ekran kartınızın driverini indirip kurun.(windows sürümünüz ve bit işlemlerini doğru yaptığınıza emin olun,ve lütfen nvdia'nın kendi sitesinden indirin.)

Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın muhtemelen çözülmüş olmalıdır.Eğer ki hata hala devam ederse veya çoktan denediyseniz ve başarısız olduysanız lütfen geri dönüş yapınız.

Dediğiniz yolu denedim fakat Nvidia sürücüsü gerekli donanımı bulamadı dedi.

EDİT: Donanım değişikliklerini tara deyince buldu ve sürücüyü yükledim. Yeniden başlattım ve hala aynı hata devam ediyor. Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…