NVMe M.2 SSD önerisi

eduP3

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 Super, Ryzen 5 3600, Gigabyte b450m S2H, 8x2 XPG Ram.
Meslek
Öğrenci
Şu an bilgisayarımda Seagate FireCuda 520 1TB M.2 NVMe SSD kullanıyorum. Ayrıyeten bir de 240GB SATA SSD'm var fakat artık yeterli gelmiyorlar boyut anlamında. Özellikleri bakımında şu an kullandıgım FireCuda 520 Windows'u kurmak için yeterli diyorsanız yalnızca oyun için kullanmak üzere yine iyi özellikleri olan ve uzun vadede üzmeyecek bir M.2 SSD arıyorum.

Aklımda Kingston KC3000 var. Fakat sanki oyun için biraz fazla mı kaçar bilemedim. Onu alıp Windows kurup oyunları da şu an kullandığım FireCuda'ya kurmak daha mı mantıklı olur sizce? Yoksa FireCuda yeterli onun yerine daha uygun bir M.2 tercih et mi dersiniz?

Bütçe çok sorun değil fakat zaten en iyisini aramıyorum. İhtiyacımı karşılayacak bir şey olması yeterli o yüzden uygun olması daha iyi olur benim için.

Şu an bilgisayarımda Seagate FireCuda 520 1TB M.2 NVMe SSD kullanıyorum. Ayrıyeten bir de 240GB SATA SSD'm var fakat artık yeterli gelmiyorlar boyut anlamında. Özellikleri bakımında şu an kullandıgım FireCuda 520 Windows'u kurmak için yeterli diyorsanız yalnızca oyun için kullanmak üzere yine iyi özellikleri olan ve uzun vadede üzmeyecek bir M.2 SSD arıyorum.

Aklımda Kingston KC3000 var. Fakat sanki oyun için biraz fazla mı kaçar bilemedim. Onu alıp Windows kurup oyunları da şu an kullandığım FireCuda'ya kurmak daha mı mantıklı olur sizce? Yoksa FireCuda yeterli onun yerine daha uygun bir M.2 tercih et mi dersiniz?

Bütçe çok sorun değil fakat zaten en iyisini aramıyorum. İhtiyacımı karşılayacak bir şey olması yeterli o yüzden uygun olması daha iyi olur benim için.

1 TB mı istiyorsun?

Butce? KC3000 yerine Kingston Renegade ve XPG S70 daha iyi secenekler.

Butce? KC3000 yerine Kingston Renegade ve XPG S70 daha iyi secenekler.
Dediklerinize bakacağım şimdi. Onun dışında dediğim gibi bütçe problemim yok fakat en iyisinin iyisini almak gibi bi isteğim de yok. Daha çok oyunlarımı saklayacağım disk olarak kullanacağım. Yine de çok da fiyat performans uğruna kötü bir şey almak istemiyorum.

İhtiyacını fazlasıyla karşılar ve KC3000'den daha iyi.

Daha iyi olmasının sebebi nedir acaba? Fiyat olarak aynı seviyedeler. Eğer bu gerçekten daha iyiyse almayı düşünüyorum şimdi.

Dediklerinize bakacağım şimdi. Onun dışında dediğim gibi bütçe problemim yok fakat en iyisinin iyisini almak gibi bir isteğim de yok. Daha çok oyunlarımı saklayacağım disk olarak kullanacağım. Yine de çok da fiyat performans uğruna kötü bir şey almak istemiyorum.

Daha iyi olmasının sebebi nedir acaba? Fiyat olarak aynı seviyedeler. Eğer bu gerçekten daha iyiyse almayı düşünüyorum şimdi.

Hızları çok yakın birbirine. XPG'nin avantaji daha az isinmasi.

Hızları çok yakın birbirine. XPG'nin avantaji daha az isinmasi.

Anladım o zaman. Bir de şöyle bir sorum var. Benim anakartımda M.2 slotunda kendi sogutucu kapagı var. Bu attığınız XPG SSD'de kendisinin sanırsam soğutucusu var. Bir problem yaratır mı takarken? Ya da onu çıkarmam gerekecek midir monte ederken?

Hayir hocam gerekmez.

Hocam teşekkür ederim. Şimdi ürünü monte edip testlerini yaptım. Yalnız SSD'yi takarken. Kendi kutusunda gelen soğutucuyu takmadan, anakartımdaki yuvanın termal Pad'li soğutucusunu kullandım. Doğru yapmış olmam lazım değil mi? Yardımınız için de ayrıyeten teşekkür ederim.

Yardımcı olan, olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Ortak öneri olan XPG Gammix S70 Blade SSD'sini aldım. İlk testimde de CyrstalMark8'de 7474 okuma, 6631 yazma hızları aldım. Benim için oldukça yeterli ve tatmin edici sonuçlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı