NZXT 1000W PA-0G2BB-EU C1000 Black 80+ Gold tam modüler ATX 3.1 güç kaynağı nasıldır?

Blueman4560

Hectopat
Mevcut da Corsair RM750 var ama değişme zamanı geldi. 7800x3D işlemci ve 4070 Ti Super ekran kartı ile kullanıyorum. İleriye de dönük olması açısından 1000W full modüler ATX3.1 destekli PSU almayı düşündüm.

NZXT 1000W PA-0G2BB-EU C1000 Black 80+ Gold tam modüler ATX 3.1 güç kaynağı 8500 TL bandına almak mantıklı mı? Yoksa 1000W ATX3.1 destekli önerebileceğiniz başka bir PSU var mı acaba?

1000W çok fazla ileriye dönüklükten dolayı diye sırf 1000W almayın gereksiz.

850W bile fazlaca işinizi görür.

İndirimde şuan 5000 TL ye alabilirsiniz. FSP medikal ürünlere, hastanalere güç kaynağı üreten köklü bir firma zaten.

Alternatif olarak

İlla 1000W istiyorsan Rajintek Kratos çok daha uygun illa 3.1 olması şart değil. Yok ben 3.1 şart diyorsan attığım linkteki sitede FSP nin 1000W modeli 6670 TL şuan.

Son düzenleme:
NZXT C1000 ATX 3.1 kullanıyorum RTX 4070 TI SUPER ve R7 7700 ile. Kesinlikle ATX 3.0 yerine 3.1 PSU alın. Yeni kablolarda çıt diye oturan ve kablonun geri çıkmasını engelleyen mekanizma yok. ATX 3.0 kablolar az temasta da gücü vermeye devam ettiğinden ATX 3.1 çıktı. Şöyle ki bu sıkıntıyı bildiğim halde anakarta güç kablosunu iyice ittirdim ama çok az boşluk kaldı. Dedim ki içimden fabrika standardı tutturamamış ondan oldu, bu boşluk aslında fazlalık. Gücü veriyorum kasaya kartta tık yok. Başka olasılıklara baktım, en son kabloyu çıkarıp yeniden taktım ama bu sefer tam üstten stabil ve eşit oranlı güç uygulayarak taktım. O bahsettiğim boşluk olmadı, sıfır boşluk ile tam bütünleşti. Kasaya güç verdim çalıştı.
Demem o ki eğer PSU ATX 3.0 olsaydı PSU ekran kartına güç verecekti ve zamanla orası eriyecekti.

NZXT C1000 ATX 3.1 kullanıyorum RTX 4070 TI SUPER ve R7 7700 ile. Kesinlikle ATX 3.0 yerine 3.1 PSU alın. Yeni kablolarda çıt diye oturan ve kablonun geri çıkmasını engelleyen mekanizma yok. ATX 3.0 kablolar az temasta da gücü vermeye devam ettiğinden ATX 3.1 çıktı. Şöyle ki bu sıkıntıyı bildiğim halde anakarta güç kablosunu iyice ittirdim ama çok az boşluk kaldı. Dedim ki içimden fabrika standardı tutturamamış ondan oldu, bu boşluk aslında fazlalık. Gücü veriyorum kasaya kartta tık yok. Başka olasılıklara baktım, en son kabloyu çıkarıp yeniden taktım ama bu sefer tam üstten stabil ve eşit oranlı güç uygulayarak taktım. O bahsettiğim boşluk olmadı, sıfır boşluk ile tam bütünleşti. Kasaya güç verdim çalıştı.
Demem o ki eğer PSU ATX 3.0 olsaydı PSU ekran kartına güç verecekti ve zamanla orası eriyecekti.
Şu anda 8500 TL bandına almam mantıklı olur o zaman değil mi?

Satın aldığım NZXT C1000 ATX 3.1 PSU bilinen 6 çeşit korumaya ek olarak fanının çalışmadığını (bozulduğunu) algılayan ek güvenlik özelliği de var. Yabancı incelemelerde 1000 WATT sınıfında önde gelen modellerden. Ayrıca güç tuşunun yanında Zero Fan (ısınmadığında çalışmayan fan) özelliğini devre dışı bırakan tuş da var. Ben de devre dışı bırakıyorum. İlk başlarda Zero Fan devrede idi kasanın içinde PSU'ya dokundum ve bu sıcaklığın uzun vadede PSU'yu yıpratacapını düşündüm. Fan ömrü sorun değil, zaten fan koruması var ve herhangi bir elektronikçi aynı ya da muadil fan takabilir ileride.

Şu anda 8500 TL bandına almam mantıklı olur o zaman değil mi?
Onun özelliğinde ve yabancı testlerde ona rakip olanlar çok çok pahalıya satılıyor diye biliyorum.

Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama C1000 aldınız mı memnunmusunuz? Sinerji satıyor galiba garanti 2 yıl diyor. Ama kendi sitesinde 10 yıl yazıyor anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı