Kasada kontrolcü yok.Bildiğim kadarıyla kafaları farklı. Yani klasik 5v 3pin şeklinde değil, klipsli ve kontrolcüye uyumlu şekildeler. Ancak o kafaları kesmen ve kendi ana kart uyumlu kafalardan takmalısın. Kasadaki kontrolcüden neden kullanmıyorsunuz?
O zaman biraz kesme ve birleştirme işi gerekli ve bunu için de işin temelini bilmelisiniz. 3 kablodan biri + biri - biri de datadır. Buna dikkat edilerek doğru bir şekilde klasik ana kart argb kafası takıldığında ana kartınızdan veya herhangi bir rgb kontrolcüye bağlayarak kullanabilirsiniz.
Amazon.comO zaman biraz kesme ve birleştirme işi gerekli ve bunu için de işin temelini bilmelisiniz. 3 kablodan biri + biri - biri de datadır. Buna dikkat edilerek doğru bir şekilde klasik ana kart argb kafası takıldığında ana kartınızdan veya herhangi bir rgb kontrolcüye bağlayarak kullanabilirsiniz.
Evet gigabyte yazılımını kurdum.NZXT'nin sıvı soğutmasını ana kartınızda nereye taktınız? Bana soğutucu RGB başlığının ve ana kartta taktığını yerin fotoğraflarını iletme şansınız var mı? Gigabyte yazılımını da kurdunuz mu?
Ben de bu çoğaltııclardan aldım ve size bahsettiğim gibi kafalarını kesip kendi ARGB şerit ledlerime lehimledim ve ana kartıma bağlı olan çoğaltıcıya bağladım. Şerit ledleri bu sayede ana kartımdam kontrol edeibliyorum. Aynı mantık fanların RGB'si için de geçerli. Ama kabloları kestikten sonra bir multimetre ile hangi kablonun kafadaki 4 çıkıştan hangisine denk geldiğini bulmalısınız. Gördüğünüz üzere 1 dolu 1 boş ve 2 dolu şeklinde dişler. Tekli olan eksi kutbudur. Diğer iki pinden de en dıştaki + kutbu, ortada diye tabir edebileceğim diğer pin de data pinidir. Bunları fanlara doğru şekilde bağladığınız sürece sorun yaşamazsınız. Ana kartınızda da yeterli miktarda soket olmadığından şu çoğaltıcı devreyi de alabilirsiniz:Anakartım Gigabyte B550M S2H çoklayıcı almam gerekiyor mu ve bende NZXT'nin sıvı soğutucusu var RGB'li olan modeli onun RGB'sini taktıktan sonra çok kısık bir ışık yanıyor ve kontrol edilmiyor.
Amazon.com
Şöyle bir şey alsam kurtarırmı
Bana bağlantı yaptığınız noktalar ve ARGB bağlantı kafalarının da fotoğrafını atar mısınız?Evet gigabyte yazılımını kurdum.
Düzenleyip attım mesajı bu dediğin çoğaltıyıcı alıp dediklerinizi yaparsam oluyormu yani.Ben de bu çoğaltııclardan aldım ve size bahsettiğim gibi kafalarını kesip kendi ARGB şerit ledlerime lehimledim ve ana kartıma bağlı olan çoğaltıcıya bağladım. Şerit ledleri bu sayede ana kartımdam kontrol edeibliyorum. Aynı mantık fanların RGB'si için de geçerli. Ama kabloları kestikten sonra bir multimetre ile hangi kablonun kafadaki 4 çıkıştan hangisine denk geldiğini bulmalısınız. Gördüğünüz üzere 1 dolu 1 boş ve 2 dolu şeklinde dişler. Tekli olan eksi kutbudur. Diğer iki pinden de en dıştaki + kutbu, ortada diye tabir edebileceğim diğer pin de data pinidir. Bunları fanlara doğru şekilde bağladığınız sürece sorun yaşamazsınız. Ana kartınızda da yeterli miktarda soket olmadığından şu çoğaltıcı devreyi de alabilirsiniz:
![]()
Alfais 4847 Argb Rgb Led 3 Pin 11 Port 5V Sata Power Güç Fan Çoklayıcır Şerit Hub Kablo Splitter - Evaletim
Alfais elektronik resmi satış sitesiwww.evaletim.com
Bu cihazı yanında gelen kabloyla ana kartınıza bağladığınız sürece artık cihazın diğer slotlarına takacağınız tüm ARGB destekli ürünleri ana kartınızdan kontrol edebilirsiniz.
Duvar aydınlatmam hariç tüm diğer ARGB led ürünlerimi bu şekilde ana kartımdan kontrol ediyorum.
Eki Görüntüle 2116022
Bana bağlantı yaptığınız noktalar ve ARGB bağlantı kafalarının da fotoğrafını atar mısınız?
Maalesef sorun NZXT kontrolcü için üretilen kafayı ARGB girişine takmanız. O nedenle kullanamazsınız bu şekilde.Düzenleyip attım mesajı bu dediğin çoğaltıyıcı alıp dediklerinizi yaparsam oluyormu yani.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.