NZXT Kraken RL-KR120-B1 soğutucu Gigabyte GA-970A-DS3P anakarta uyumlu mu?

NitrousOxide

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
RAM
Corsair 8GB (1x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9
Ekran kartı
Asus ROG Strix R9 380X
Anakart
Gigabyte GA-970A-DS3P
İşlemci
AMD-FX 6300 (AM3+ Soket)
Merhaba, herkese iyi günler dilerim.

Gigabyte GA-970A-DS3P (Rev. 1.0) anakartıma sıvı soğutucu almak istiyorum fakat anakartımda sadece 4 pinli CPU_FAN girişi var. PUMP_FAN veya OPT_FAN girişleri mevcut değil. İnternette biraz araştırma yaptım, daha doğrusu 7 farklı markanın işlemci soğutucularına baktım, aralarından NZXT hoşuma gitti. Aşağıda yazılı iki model arasında kaldım. Hangisini almalıyım?

• NZXT Kraken RL-KR120-B1
• NZXT Kraken M22 RL-KRM22-01

Bu bahsettiğim sıvı soğutucular anakartımla uyumlu mudur? Ek olarak sıvı soğutucu başlığındaki RGB'lerin çalışması için NZXT'nin adreslenebilir RGB kontrolcüsünü mü almam gerekiyor, yoksa bilgisayara pin çoklayıcı ile bağlantı yapmam mümkün müdür? "NZXT Kraken RL-KR120-B1" modelinin de YouTube üzerinden montaj videolarına baktım fakat 4 pinli kablolar gösteriyor, pompa fanı, CPU fanı ve RGB'nin çalışması için anakartta farklı girişler mi olması gerekiyor?

Kafam çok karıştı aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum, şimdiden teşekkürler.

Edit: Hava soğutucu tercih etmememin sebebi, şimdiye dek 3 farklı soğutucu kullandım bilgisayarımda performansı çok etkilediğini düşünüyorum ve şu anda kullandığım Dark marka işlemci soğutucu sağolsun araba motoru gibi "tarrr! tarrrr!" ses çıkarıyor. Almışken kaliteli bir marka almak istedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı