NZXT Kraken X53 240mm alınır mı?

Katılım
27 Mart 2015
Mesajlar
155
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herhangi bir etkide bulunmama rağmen anakarta monteli olan işlemci sabitleyicim (resimde görülebilir) kırıldı.

WhatsApp Image 2021-10-17 at 9.17.04 PM (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-10-17 at 9.17.04 PM.jpeg

Bu sabitleyici internette yaklaşık 30-40TL civarına satılıyor ancak hazır kırılmışken, NZXT H500i kasa kullandığımdan dolayı NZXT X53 sıvı soğutmaya geçmek istiyorum. Kullanacağım işlemci Ryzen 7 2700X.
Bu sıvı soğutucusunun herhangi kronik arızası var mı? Ayrıca ilk defa sıvı soğutucu kullanacak biri olarak ne (bakım vs) tavsiye edersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiye etmem, gereksiz pahalı bir AIO.
Bütçen ne?
Bu arada ilk defa kullanacak biri için de pek tavsiye etmem, gerek montajı gerek sorun çıkarma ihtimali fazla değişkene sahip olması dezavantaj. Sağlam bir hava soğutma zaten bu alt-orta seviye 240'lıklarla aynı performansı verecektir.
 
Neye dayanarak tavsiye etmiyorsun ? Kullanıyorum ben mesela ? 8700K gibi fazla ısınan işlemcim yükte 72'yi geçmiyor örneğin. Ne önereceksiniz merak ediyorum

Fiyatını hak etmiyor. O fiyata çok daha yüksek performanslı Lian Li Galahad 360mm var.
 
İşin içinde asetek var NZXT daha iyidir. Lian Li falan bana göre hikaye. Kaldı ki Lian Li 240mm de aynı fiyat.



Lian Li pompa konusunda boru değil. Senin gözünde NZXT iyi olabilir ama bu Lian Li'nin daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. NZXT 5 yıl garanti verebiliyor mu sanki?
 
Son düzenleme:
Neye dayanarak tavsiye etmiyorsun ? Kullanıyorum ben mesela ? 8700K gibi fazla ısınan işlemcim yükte 72'yi geçmiyor örneğin. Ne önereceksiniz merak ediyorum
Çünkü Apple gibi fiyatını hak etmeyen ve isim satan bir marka, performansı da çok üst sayılmaz. Lian Li Galahad, Arctic Liquid Freezer II, Silverstone Permafrost gibi modeller hem daha ucuz hem de daha performanslı olacaktır.
Ek olarak senin kullanman gram bir şey ifade etmez, bir şey de kanıtlamaz. Kendi kullandığımız her şeyi iyi sansaydık herkese WD Green önerirdik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı