NZXT Kraken Z53 sıvı soğutucuya sahibim. Bugün render alırken fanlar aniden kendini durdurdu ve bir daha çalışmadı. Fanları pompaya bağlamıştım yani NZXT CAM yazılımı ile kontrol ediyordum.
Fanları anakartın CPU FAN headerına bağlayınca çalışıyorlar.
Daha önce yaşayan oldu mu? Sıvı soğutma 2 haftalık.
Anakart modeli nedir? Pump Fan varsayılan olarak tam devirde çalıştırır. Burada sıkıntı varsa pompayı CPU FAN, pompa fanlarını ise SYS/CHA FAN girişine de takabilirsiniz.
Pompa kablosu anakarta pompa PWM'ini göndermek için, aslında o da NZXT'nin kendi yazılımına bağlı. Pompa şu an sorunsuz çalışıyor, hızını değiştirebiliyorum da.
Pompa kablosu anakarta pompa PWM'ini göndermek için, aslında o da NZXT'nin kendi yazılımına bağlı. Pompa şu an sorunsuz çalışıyor, hızını değiştirebiliyorum da.
Pompa bloğunun üzerinde çok pinli bir kablo konnektörü var:
Aslında düşündüğüm gibiymiş ama belki harici bir kontrolcü vardır diye bir ihtimal sorayım dedim. Bana pek stabil olacakmış gibi gelmedi açıkçası. Her şey USB 2.0 girişine ve SATA'ya bakıyor çünkü. USB 2.0 girişine Corsair'de de sıcak bakmıyordum pek. Dijitallik açısından iyi olsa da çok sık bug oluyordu. SATA'dan güç alması da pek hoş bir durum değil. NZXT CAM de yine dijitallik üzerine kurulu bir sisteme sahip gördüğüm kadarıyla. Eğer NZXT CAM sizin için o kadar önemli değilse ve makaledeki gibi tak-çıkar yöntemi de işe yaramadıysa normal kullanıcı gibi CPU_FAN ve PUMP_FAN girişlerini kullanın. Tabii NZXT'nin supportu iyi olduğundan ötürü bu probleme hemen çözüm bulacaktır, öncelikli olarak elden bir şey gelmiyorsa onu denemekte fayda var.