NZXT Kraken Z53 Sıvı Soğutma Fanları Çalışmıyor

Makaleler
110
NZXT Kraken Z53 sıvı soğutucuya sahibim. Bugün render alırken fanlar aniden kendini durdurdu ve bir daha çalışmadı. Fanları pompaya bağlamıştım yani NZXT CAM yazılımı ile kontrol ediyordum.

Fanları anakartın CPU FAN headerına bağlayınca çalışıyorlar.

Daha önce yaşayan oldu mu? Sıvı soğutma 2 haftalık.

@BerkayZ87 Fanları anakarta almayı düşünüyordum zaten ancak böyle değil. Ürünü alalı iki hafta oldu, çok değil yani. İtopya'dan aldım. Yarın götürsem ve bozuk olduğuna karar verseler, bire bir değişim yaparlar mı yoksa gatantiye mi gönderirler?

Garanti işi de sıkıntı zira kullanıyorum sistemi aktif olarak...

Servis raporu da isteyebilirler hocam.

@BerkayZ87 Fanları anakarta almayı düşünüyordum zaten ancak böyle değil. Ürünü alalı iki hafta oldu, çok değil yani. İtopya'dan aldım. Yarın götürsem ve bozuk olduğuna karar verseler, bire bir değişim yaparlar mı yoksa gatantiye mi gönderirler?

Garanti işi de sıkıntı zira kullanıyorum sistemi aktif olarak...
@SideWinder İstanbul'da mısın?

@Yener K. dediği gibi servis raporu isteyebilirler. Bayrampaşa'ya yakınsan işinin aksamaması için elimdeki X53'ü verebilirim.

Teşekkür ederim, yarın Inventus ve NZXT'nin servisi ile iletişime geçmeye çalışacağım. Tek yol servis olarak görünürse, bir çaresine bakacağım artık.

Teşekkür ederim, yarın Inventus ve NZXT'nin servisi ile iletişime geçmeye çalışacağım. Tek yol servis olarak görünürse, bir çaresine bakacağım artık.
Umarım kısa sürede çözülür. Eğer sırf bu yüzden işin aksarsa aklında olsun. 🙂

Kabloları ve portları biraz inceledikten sonra fanlara giden 12V beslemesinde sorun olduğunu anladım. Çünkü faları PSU'dan 12V ile besleyip NZXT'nin kablolarından PWM sinyallerini alınca sorunsuz çalışıyor.

Anladığım kadarıyla SATA'dan gelen 12V ile fanlara giden 12V arasına bir koruma koymuşlar, tamamen gereksiz. Bu tür korumalar için kullanılan küçük SMD'ler oldukça kalitesiz olabiliyor ve bazen limitlerinin yarısına bile gelmeden patlayabiliyorlar.

@Yener K. @MisafirTerliği34 @BerkayZ87 NZXT'ye ticket açmıştım durum ile alakalı. Hızlıca dönüş sağladılar. Siz hangi seçeneği önerirsiniz?

1667800235587.png

RMA değişim ürününü gönderdiklerinde, gümrük vergilerini ödeyip ödemediklerini soracağım.

Son düzenleme:
Öderlerse daha güzel olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı