OBP ile ilçe dışına gidilebilir mi?

SADECEİRONİ

Picopat
Öncelikle selamünaleyküm. LGS sonuçları açıklandı ve maalesef sınav beklediğimden kötü geçti. Şu an OBP ile tercih yapmayı düşünüyorum çünkü merkezi yerleştirmeyle herhangi bir liseye girme şansım yok gibi duruyor.

Ama şöyle bir sıkıntı var: Oturduğum ilçedeki Anadolu liselerinin hiçbirine puanım yetmiyor. Buna karşılık ilçe dışında, puanımın rahatlıkla yettiği bir Anadolu lisesi var. Ancak bildiğim kadarıyla OBP ile sadece kendi kayıt bölgemdeki okulları yazabiliyorum. Bu yüzden ilçe dışındaki o liseyi tercih edip edemeyeceğimi tam olarak bilmiyorum.

Aslında yaşadığım ilçede bir imam hatip lisesi var ve puanım oraya yetiyor. Daha önce bunu da sormuştum, fakat çevremdeki çoğu kişi imam hatip tercih etmememi söylüyor. Bu yüzden ilçe dışındaki Anadolu lisesi'ne gidemiyorsam geriye tek seçenek olarak meslek lisesi kalıyor gibi hissediyorum.

Bu durumda ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. OBP ile ilçe dışındaki okula gitme gibi bir imkânım var mı? Yoksa tek çare meslek lisesine yönelmek mi olacak?

Hayır hocam ilçe dışına gidemezsin diyorum ama evinin yakınlığına falan bakılıyor eger kontejan olursa ve okula konusursaniz olabilir ama yerleştikten sonra da nakil aldirabilirsiniz.

Hayır hocam ilçe dışına gidemezsin diyorum ama evinin yakınlığına falan bakılıyor eger kontejan olursa ve okula konusursaniz olabilir ama yerleştikten sonra da nakil aldirabilirsiniz.

Hocam ekleme yapıyorum büyük ihtimal siz 2024'e baktınız 2025 OBP yazılmamıştır sitelere telaş etmeyin düşmüs yükselmiş olabilir.

İkametgahını gitmek istediğin yerde gösterebilirsen olur.

Hem de sizin obpnizin yetmesi de çok bir şey ifade etmiyor sizin üstünüzde daha yüksek obpliler olursa onları alırlar.

İkametgahını gitmek istediğin yerde gösterebilirsen olur.

Onu nasıl yapacak bilmiyorum ama bayağı iyi fikirmis hocam.

Hocam bu 2025 OBP puanları ne zaman sitelere düşer ya da düşer mi?

Hocam lisenin ismi yazınca çıkan bir site var paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama hepsi de 2024 başvurulara yakın düşer o sitelere.

Okulun ismini yazın çıkar OBP'si ama şu an 2024 gözüküyor.

Hem de sizin obpnizin yetmesi de çok bir şey ifade etmiyor sizin üstünüzde daha yüksek obpliler olursa onları alırlar.

Onu nasıl yapacak bilmiyorum ama bayağı iyi fikirmis hocam.

Okumak istediği yerde bir tanıdığı falan varsa ikametgahını oraya aldırabilir. Ben bu şekilde ilçede değil il merkezinde okudum liseyi.

Okumak istediği yerde bir tanıdığı falan varsa ikametgahını oraya aldırabilir. Ben bu şekilde ilçede değil il merkezinde okudum liseyi.

İyi taktikmis ama adam uğraşırımi bilmiyorum.

İyi taktikmis ama adam uğraşırımi bilmiyorum.

Hocam nakil aldirinca eve bakmiyorlar ben öyle yapmıştim derslere bakıyorlar sadece nakil yapmak içinde ilk yerleşmesi gerekiyor

İkametgahını gitmek istediğin okulun çevresine aldırman lazım. Ondan sonra OBP falan yetiyorsa alırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…