OBP'den ötürü 42 binden 62 bine düşülüyorsa 56 bin yapmak için kaç sıralama olmalı?

marhesal

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben YKS sınavına hazırlanıyorum. EACıyım ve istediğim bölüm 56k’dan alıyor ama OBP’m 70 olduğu için MEB’in uygulamasından yaptığım net hesaplamasına göre ham sıralamam yetse bile OBP’den ötürü beni 62k’ya atıyor. 42k’dan bu durumda, 56k ile alacak üniversite beni 62k’dan mı alır yoksa 42k’dan mı alır? Ve 56k’lık üniversite beni alması için ne yapmam gerek? Yani hangi sıralamaya geçsem beni net bir şekilde alır? O kadar hayalin ve çabanın boşa gitmesini istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerleştirme sıralamana göre tercih yapacaksın. Denediğin siteden yerleştirme sıralaması 56 binden iyi yapabileceğin şekilde netleri girip kendin bulabilirsin ortalama sonuçlar. Eğer bölüm her yıl ileri atıyorsa daha da iyi yapman lazım.

Arkadaşlar, ben YKS sınavına hazırlanıyorum. EA'cıyım ve istediğim bölüm 56K'den alıyor ama OBP'm 70 olduğu için MEB'in uygulamasından yaptığım net hesaplamasına göre ham sıralamam yetse bile OBP'den ötürü beni 62K'ya atıyor. 42K'den bu durumda, 56k ile alacak üniversite beni 62K'den mı alır yoksa 42K'den mı alır? Ve 56K'lık üniversite beni alması için ne yapmam gerek? Yani hangi sıralamaya geçsem beni net bir şekilde alır? O kadar hayalin ve çabanın boşa gitmesini istemiyorum.

Son sıralama yani senin yerleşmeni sağlayan sıralama OBP puanı dahil olan sıralamadır. Sıralama hesaplama sitelerinden ortlama kaç netle istediğin sıralamayı yapacağını hesaplayabilirsin. Hesapla deyince altta okul puanı dahil olan sıralamayı baz al.

Yerleştirme sıralamana göre tercih yapacaksın. Denediğin siteden yerleştirme sıralaması 56 binden iyi yapabileceğin şekilde netleri girip kendin bulabilirsin ortalama sonuçlar. Eğer bölüm her yıl ileri atıyorsa daha da iyi yapman lazım.
Komik olan ne hocam?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı