OBP'li liseye alınırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

gpuyaktimgalba

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 i7-4770 16G DDR3
LGS'ye az kaldı hala tam bir bilgiye sahip değilim muhtemelen puanla güzel bir liseye gidemeyeceğimden bana 4 km uzaklıkta olan bir liseye girmek istiyorum, özel okullular yüzünden işim derste okul puanı 95'e yükselebilir ama 90 olsa puanım yetse oraya alınabilir miyim? Bunu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS'ye az kaldı hala tam bir bilgiye sahip değilim muhtemelen puanla güzel bir liseye gidemeyeceğimden bana 4 km uzaklıkta olan bir liseye girmek istiyorum, özel okullular yüzünden işim derste okul puanı 95'e yükselebilir ama 90 olsa puanım yetse oraya alınabilir miyim? Bunu merak ediyorum.

6. sınıf ve 7. sınıfın ortalamasını bir de 8. sınıf ilk dönem ortalamasını yaz yardımcı olurum.

Okulun genel olarak içerisine bak, dersliklere bak, ögretmen sayısına, yönetime, sosyal medya sayfasına, sitesine, ve yorumlarına bak güzelse öneriliyorsa git özellikle de tanıdıklarına sor.

Böyle bir durumda 4 temel kriter sonucu etkiler.

Okulun kontenjanı, OBP, devamsızlık ve kayıt alanı.

Eğer bu diğer 3 kriter konusunda bir sıkıntı yoksa OBP'nin 95 yerine 90 olmasının hiç sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Tabi İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde oturmuyorsan.

6. sınıf ve 7. sınıfın ortalamasını bir de 8. sınıf ilk dönem ortalamasını yaz yardımcı olurum.

86.3624-89, 9900-BU sene notlar iyi gelirse 94,5000 civarı bir not geliyor.

Böyle bir durumda 4 temel kriter sonucu etkiler.

Okulun kontenjanı, OBP, devamsızlık ve kayıt alanı.

Eğer bu diğer 3 kriter konusunda bir sıkıntı yoksa OBP'nin 95 yerine 90 olmasının hiç sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Tabii İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde oturmuyorsan.

İstanbuldayım ve tek sıkıntım muhtemelen kayıt alanı olacak.

Yeni konular

Geri
Yukarı