Peki başka çaresi yok mudur acaba yeni özellikleri bir hayli işime yarıyor da.
Açıkçası bilmiyorum ben bu şekilde hallettim. Umarım düzeltilir en kısa sürede bir sorun varsa.
Peki başka çaresi yok mudur acaba yeni özellikleri bir hayli işime yarıyor da.
Normal şekilde oyun oynarken FPS'm V-sync açık olduğu için 144 FPS sabit oluyor ama Streamlabs OBS veya OBS Studio programlarını açtıktan sonra FPS'm sürekli düşüş yaşıyor. 70 ile 100 arasında gidip geliyor. Programları kapatınca tekrardan eski haline geri dönüyor FPS. Bunu nasıl düzeltebilirim acaba?
Sistemim;
Asus Rog Strix 2080
İntel Core İ9 9900K
16GB 3000MHz RAM
Yayın ayarlarım;
Eki Görüntüle 419523
Merhaba;
OBS kayıt alırken yada canlı yayında iken mi sorun oluşuyor? Yoksa OBS programını açar açmaz böyle bir problem mi yaşıyorsunuz. Bana bilgi geçebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca videoyu izleyerek ayarları kendinize göre yapıp test edebilir misiniz?
Şöyle söyleyeyim. Oyun oynarken yan monitörden bir video veya yayın açtığım zaman fps 60'a sabitleniyor onun haricinde obs programını açtığım da yayına girmeden fps düşüşleri gerçekleşiyor normalde sabit 144 olması gerekiyor ama 100 fps'in üzerine çıkmıyor daha yayına girmeden yani.
Onu dengeleyecek bir seçenek var mı acaba ?Tekrar merhaba;
Yanılmıyorsam 2 monitör kullanıyorsunuz biri 144 HZ diğeri 60 HZ, dolayısı ile bu durumda ikisi arasın da bir uyumsuzluk var. Çünkü biri 144, diğeri 60.. Aynı çalışmasını bekleyemezsiniz. Ekran kartınız 2 değişik monitörü uyumluluğu en düşük birim de çalıştırabilir.
Onu dengeleyecek bir seçenek var mı acaba ?
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 60 HZ'yi 144 yapma değil yani bir monitörü ayrı diğer monitörü ayrı seçeneklerde kullanmamız mümkün mü diye sormuştum onun içinde muhtemelen ayrı ekran kartlarına bağlantı yapmam gerekiyor.Malesef...
60 HZ monitörün 144 HZ çalışmasını bekleyemeyiz. 144 HZ - 60 HZ çalışır ama arada uyum sorunu olacağını düşünüyorum. Bu arada benim bildiğim bir seçenek yok. Seçenek var ise forumdaki diğer arkadaşlar yardımcı olabilir belki.. Sevgilerimle
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 60 HZ'yi 144 yapma değil yani bir monitörü ayrı diğer monitörü ayrı seçeneklerde kullanmamız mümkün mü diye sormuştum onun içinde muhtemelen ayrı ekran kartlarına bağlantı yapmam gerekiyor.
Windows sürümünü bu gece 1809'a çektim lakin yine aynı sorun var.Windows sürümünüz nedir? Eğer ki 1903 ise bende de vardı o problem, daha sonra 1809'a geri dönerek düzelttim.
Windows sürümünü bu gece 1809'a çektim lakin yine aynı sorun var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.