- Makaleler
- 9
Ayarlar aynı.Hocam bu yayın kısmı yayın yapmayacak arkadaşım video kaydı alıyor sadece.
Ayarlar aynı.Hocam bu yayın kısmı yayın yapmayacak arkadaşım video kaydı alıyor sadece.
Hocam bu ayarlarla test yaptık şimdi aşırı azaldı fakat hala geçmiş değil.Ayarlar aynı.
Eki Görüntüle 778211
"CPU kullanım önayarı" seçeneğini düşürün. Fastte deneyin.Hocam bu ayarlarla test yaptık şimdi aşırı azaldı fakat hala geçmiş değil.
Hocam faste alınca drop değil kasmaya başladı video."CPU kullanım önayarı" seçeneğini düşürün. Fastte deneyin.
O zaman önceki ayara geri dönün. Sırayla "Low Latency" modunu, ardından kodlayıcıyı değiştirmeyi deneyin.Hocam faste alınca drop değil kasmaya başladı video.
GPU'nuz iki işe birden yetişemiyor olabilir. Mesela ben yayında ARK oynarken başıma gelmişti. 10 FPS'te yayın yapabildiğim için yayını kapamıştım sinirden. Size tavsiyem eski bir bilgisayarınız varsa ona da OBS yüklemeniz ve NDI diye bir plugin var yanlış hatırlamıyorsam onu kurmanız. Oyun oynadığınız PC'deki görüntüyü eski PC'ye aktarıyor bu şekilde performans kaybı yaşamadan yayın yapabiliyorsunuz.Hocam faste alınca drop değil kasmaya başladı video.
Oyun fark etmiyor hocam rainbow, rust ve rocket league denedik.O zaman önceki ayara geri dönün. Sırayla "Low Latency" modunu, ardından kodlayıcıyı değiştirmeyi deneyin.
Yük işlemcide değil mi?
Hangi oyun?
Hocam işlemciden oluyor desem ekran kartıyla da denedik ve R7 3700x ile de yaşayanlar var durumu işlemciyle alakalı bir durum değil.GPU'nuz iki işe birden yetişemiyor olabilir. Mesela ben yayında ARK oynarken başıma gelmişti. 10 FPS'te yayın yapabildiğim için yayını kapamıştım sinirden. Size tavsiyem eski bir bilgisayarınız varsa ona da OBS yüklemeniz ve NDI diye bir plugin var yanlış hatırlamıyorsam onu kurmanız. Oyun oynadığınız PC'deki görüntüyü eski PC'ye aktarıyor bu şekilde performans kaybı yaşamadan yayın yapabiliyorsunuz.
Edit : Sadece yayın yapmak için değil bu arada video kaydı da alabilirsiniz bu yöntem ile.
Doğrudur ekran kartı kullanımı %100 - %95'e ulaştığında sapıtmaya başlıyor OBS. Bunun tam olarak net bir çözümü yok diye biliyorum. Belki paranız varsa Capture Card alabilirsiniz.Hocam işlemciden oluyor desem ekran kartıyla da denedik ve R7 3700x ile de yaşayanlar var durumu işlemciyle alakalı bir durum değil.
Hocam capture kartlar arkadaşın PC den pahalı o kadar bütçesi yok.Doğrudur ekran kartı kullanımı %100 - %95'e ulaştığında sapıtmaya başlıyor OBS. Bunun tam olarak net bir çözümü yok diye biliyorum. Belki paranız varsa Capture Card alabilirsiniz.
100 TL'ye çok güzel 1080p 60 FPS capture cardlar var.Hocam capture cardlar arkadaşın PC'den pahalı o kadar bütçesi yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.