Çözüldü OBS Studio açılışta siyah ekran görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Menemen54

Centipat
Makaleler
3
Daha fazla  
OBS ile kayıt almak istedim; ancak ilk başta siyah ekranla karşılaştım.

Screenshot_257.png

Ardından, ara sıra sadece ses penceresinin gözüktüğünü fark ettim. Bir video kaydetmeyi deneyeyim dedim, fakat sonuç yine siyah ekran oldu.

Screenshot_256.png

Bu konudaki bir çözümü denedim, kısmen işe yaradı; ancak bu sefer de her şey aşırı gecikmeli olarak gelmeye başladı.

Screenshot_258.png

Screenshot_259.png

Sorunun ekran kartımdan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çözüm
Sorunu çözdüm. OBS’ye sağ tıklayıp “Grafik işlemciyle çalıştır” seçeneğinden Entegre Grafik (Intel HD Graphics 3000) seçeneğini tercih ettiğimde, kayıtlar sorunsuz şekilde alınmaya başladı.

Ancak bu sefer de herhangi bir oyunda kayıt almaya çalıştığımda, oyunda yüksek FPS alsam bile kayıt dosyasında kasmalar meydana geliyor. GT 550M ile çalışmaması, ama Intel HD Graphics 3000 ile çalışması biraz tuhaf geldi açıkçası.

Bu çözüm önerisini ChatGPT verdi bu arada. Açıkçası işe yaramasını beklemiyordum ama beni şaşırttı.
Merhabalar ben de bir gün bu sorunu yaşamıştım. Sizlere önerim komple en baştan yükleyin obsi eğer olmazsa ile ctrl + shift + windows + b

Sorunu çözdüm. OBS’ye sağ tıklayıp “Grafik işlemciyle çalıştır” seçeneğinden Entegre Grafik (Intel HD Graphics 3000) seçeneğini tercih ettiğimde, kayıtlar sorunsuz şekilde alınmaya başladı.

Ancak bu sefer de herhangi bir oyunda kayıt almaya çalıştığımda, oyunda yüksek FPS alsam bile kayıt dosyasında kasmalar meydana geliyor. GT 550M ile çalışmaması, ama Intel HD Graphics 3000 ile çalışması biraz tuhaf geldi açıkçası.

Bu çözüm önerisini ChatGPT verdi bu arada. Açıkçası işe yaramasını beklemiyordum ama beni şaşırttı.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı