OBS yayın yaparken takılıyor

RomanthonyFPS

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
182
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Otomotiv Yedek Parça - Ağır Vasıta
Sistemim:
Ekran kartı: RTX 2070 Super.
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
RAM: 32 GB.
Anakart: Gigabyte X570 Aorus.
Upload: 7.62

Yayın yaparken oyunda herhangi bir sorun olmuyor. Yayın sırasında takılma sorunu oluyor mu herhangi bir takılma olduğunu söyleyen olmadı. Yayından sonra profilde yayın tekrarını izlerken takılmalar oluyor. OBS olarak en iyi ayaları nasıl yaparız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OBS Studio'da görünüm sekmesi altında paneller seçeneği var. Oradan istatistik seçeneğine tıkla. Orada sana bir pencere çıkacak. Onu boş bir yere sürükleyerek sabitle programın içine.

1.jpg


Yayını işlemci üzerinden veriyorsan, resimde 1 ile gösterdiğim yerdeki değerler yayın sırasında kırmızı oluyorsa işlemci ile ilgili bir sorun olabilir. Eğer OBS ayarlar kısmında kodlayıcı hazır ayarını çok aşağı çektiysen (mesela Slow'ya da slower yaptıysan) işlemcin çok zorlandığı için yapıyor olabilir.

2.jpg


3.jpg


2. seçenekteki değerler kırmızı oluyorsa ekran kartıyla ilgili sorun yaşıyor olabilirsin. Oyun içi grafik ayarlarını kısmayı dene.

  • Bazen oyundan da kaynaklı olabiliyor. Mesela pencere ayarını tam ekran yapmayı dene, bazen penceresiz ekran (borderless) yapınca oyundan kaynaklı olarak sıkıntı olabiliyor.

  • Bazen V-Sync'i kapatınca 60 FPS üstüne çıkınca sıkıntı olabiliyor. Oyunu 60 FPS'de oynamak zorunda kalabiliyorsun.

  • Bazen DirectX12 açınca sıkıntılar olabiliyor. Oyunu DirectX11 veya varsa Vulkan ile açıp oynamayı dene.

Eğer en üstteki resimde 3 numaralı yerdeki değerler kırmızı oluyorsa internetinden kaynaklı sorunlar yaşıyor olabilirsin. Modemine reset at hatta kablolu kullanıyorsan modemin kablosunu, modem üzerindeki başka bir porta takıp deneme yap.
 
Daha önce böyle bir sorun olmuyordu. Bu zamana kadar hep 6000 verdim. Ne zaman çıkışta kayıt bölümüne girdim birkaç ayar yaptım sonra bozuldu geri aldım ama düzelmedi. Yayın tekrarında takılma oluyor.
 
Daha önce böyle bir sorun olmuyordu. Bu zamana kadar hep 6000 verdim. Ne zaman çıkışta kayıt bölümüne girdim birkaç ayar yaptım sonra bozuldu geri aldım ama düzeledi. Yayın tekrarında takılma oluyor.

Benim de bilgisayarım 10 numara 5 yıldız ama zamanında ben de bu sorunu çok kez yaşadım sorunu cozememistim fakat bu şekilde bazı yapan kişiler görmüştüm oynarken hiç sıkıntı yok ama benim internetim coptu o kadar igrencti ondan dolayı oluyormuş diye düşünüyorum interneti ise Speedtest'ten bakabilirsiniz.
 
Sistemi benim sistemden daha düşük olan arkadaşım var. Upload ı benim ki ile aynı 1080p 60 FPS yayın yapıyor çok net ve yağ gibi. Bir yerde bir hata veya sorun var ama anlayamadım.
 
Sistemi benim sistemden daha düşük olan arkadaşım var. Upload ı benim ki ile aynı 1080p 60 FPS yayın yapıyor çok net ve yağ gibi. Bir yerde bir hata veya sorun var ama anlayamadım.

Yani sizin sisteminiz mükemmel sistemde bir sorun yok varsa OBS de veya interneti iade vardır.
 

Geri
Yukarı