OC İle Hz yükseltmesi monitörün ömrünü kısaltır mı?

Jingie

Decapat
Daha fazla  
Bugün itibarı ile ASUS VG249Q1R isimli monitörü sipariş ettim. Monitörün 165 Hz olduğu yazıyor yalnız monitör default olarak 144 Hz geliyor ayrı bir ayar ile 165 Hz'ye çekilebiliyor(Hz aşırtma). Benim aklıma takılan ise şu Hz aşırtma olayının panel ömrüne bir etkisi olur mu? 144 Hz'de mi 165Hz'de mi kullanmam daha iyi olur?

Sanıyorum ki firmalar maksimum aşırtılabilir Hz değerlerini de kendileri belirliyorlar. Zira çok eski 60 Hz monitörümde de 75 Hz üzeri aşırtma yapmaya çalıştığımda monitör hatası alıyordum.
Monitör pazarlama olarak 165 hz olarak satılıyor ama monitörün kendi menüsünden seçmeden 144hz olarak kullanılıyor.

Yani görüntü kalitesi mi düşer 165'te?

Tahmin ettiğim gibi IPS panel. Siz 165 Hz yaparsanız monitörden 8bit renk elde edersiniz.
144Hz yaparsanız 10bit renk çalışacaktır. IPS olduğu için profesyonel kullanım için koymak zorundalar 10bit renk derinliğini sizi etkileyecek bir şey yok standart 8-bit zaten.

@DateALivee IPS paneller direkt 10bit değildir, modele göre değişir ve bu model 8bit.
10bit deneyimi oyunlarda etkileyecektir.

Bende bir üst modeli var. Benim monitör de 170Hz aldığım zaman 8Bit'e düşüyor otomatik.
144Hz de ise 8Bit'e oyunlarda bir fark göremiyorum açıkçası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı